IFΑγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,
αποφάσισα να θέσω στην κρίση σας την απόφασή μου να συμμετάσχω στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 18 Μαΐου 2014, με την ομάδα της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Έδεσσα – Βεγορίτιδα» του υποψήφιου Δημάρχου κ. Δημητρίου Γιάννου, ως υποψήφιος σύμβουλος για τη Δημοτική Κοινότητα Έδεσσας.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ:
Μεγάλωσα και έζησα στην Έδεσσα μέχρι το 1968 όταν, ως ανήσυχος νέος, αποφάσισα να αναζητήσω την τύχη μου εκτός των συνόρων της χώρας.
Σπούδασα Επιστήμες Επικοινωνίας, με ειδίκευση στη Διαφήμιση, στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Σπούδασα την αγγλική γλώσσα στο Λονδίνο και τη Γαλλική στο Μόνς του Βελγίου. Άρχισα να εργάζομαι για το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το 1975. Το 1980 συμμετείχα και πέτυχα σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων στο Υπουργείο Εξωτερικών, (κλάδο Διοικητικού) και αρχικά τοποθετήθηκα στην Αυστραλία. Στη συνέχεια υπηρέτησα σε ελληνικές Πρεσβείες και Προξενεία, σε πολλές άλλες χώρες ανά τον κόσμο, από διάφορες θέσεις. Μεταξύ αυτών, στη Νέα Ζηλανδία όπου οργάνωσα και Διηύθυνα το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και στην Ιταλία όπου εργάσθηκα ως Γενικός Γραμματέας (υποδιευθυντής) στο Ιστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, με έδρα τη Βενετία. Εργάσθηκα, επίσης, στη Διεύθυνση Εκκλησιών του Υπουργείου Εξωτερικών και στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.
Μιλώ την αγγλική, την ισπανική, την ιταλική και τη γαλλική γλώσσα.

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ:
Την εμπειρία που απέκτησα ζώντας σε πολλές χώρες και την καλή γνώση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Τον τελευταίο χρόνο, ζώντας μόνιμα πλέον στην Εδεσσα, είδα ότι υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις και βελτιώσεις στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας του Δήμου. Βελτιώσεις που θα έκαναν την πόλη μας αισθητικά καλύτερη και λειτουργικά αποτελεσματικότερη. Η τρέχουσα διοίκηση του Δήμου έχει πετύχει αρκετά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας. Κατάφερε να εξυγιάνει τα οικονομικά του Δήμου, να κατασκευάσει σημαντικά έργα υποδομής, επιδεικνύοντας, συγχρόνως, ένα κοινωνικό έργο υψηλού επιπέδου, ευρισκόμενη πάντα κοντά στα προβλήματα των συμπολιτών μας. Χρειάζεται, όμως, να γίνουν πολλά ακόμα.
Οι κύριοι τομείς τους οποίους θα ήθελα να δω να είναι ψηλά στην ατζέντα του Δήμου – και θα εργασθώ πάνω σ’αυτούς αν εκλεγώ – είναι: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ. Τομείς που χρειάζονται πολύ και σκληρή δουλειά.
Η βελτίωση της εικόνας της πόλης και των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος είναι καθοριστικής σημασίας για την τόνωση του αισθήματος υπερηφάνειάς μας ως πολιτών της Έδεσσας και για την αύξηση της προσέλκυσης επισκεπτών τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από το εξωτερικό.
Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Σας ευχαριστώ!
Έδεσσα, 5 Μαίου 2014 Γιώργος Χ. Τσώνης