1Η προώθηση ήπιας μορφής δράσεων, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την ανάπτυξη του Λαγκαδά επισήμαναν κάτοικοι της περιοχής στη συνάντηση που είχαν, σήμερα, με την επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.
Σε συνάντηση που έγινε, σε ιδιαίτερη φιλική ατμόσφαιρα, στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά οι κάτοικοι έθεσαν ακόμη στην κα Παυλίδου το θέμα της ολοκλήρωσης του περιφερειακού σχεδιασμού, το σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης υδάτων αλλά και την ανάγκη διαρκούς ελέγχου του ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης ώστε να διασφαλισθεί ότι λειτουργεί με τις πλέον ενδεδειγμένες περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
Παράλληλα εξέφρασαν τη στήριξή τους στον συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» που, όπως είπαν, αποτελεί την μόνη καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση για την Περιφέρεια.
Νωρίτερα, η κα Παυλίδου- η οποία συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Ναθαναήλ Λαδόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κώστα Πετρίδη, Παύλο Σαββουλίδη και Δωροθέα Κοντελεζίδου- συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη Τασσιά.
2Στη συνάντηση τέθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα συνεργασίας της εκκλησίας με την περιφέρεια σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Συγκεκριμένα υπογραμμίσθηκε ότι η περιφέρεια μπορεί να συμφωνήσει σε πρωτόκολλα συνεργασίας με την εκκλησία για την ανάδειξη μίας σειράς πολιτιστικών αλλά και κοινωνικών δράσεων οι οποίες, σε περίοδο κρίσης, είναι επιβεβλημένες.
Η περιοδεία της κας Παυλίδου στην περιοχή Λαγκαδά ξεκίνησε από τη συνάντησή της με τον δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Αναστασιάδη με τον οποίο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρχει άμεση συνεργασία της Περιφέρειας με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης σε βασικά θέματα υποδομής. Συγκεκριμένα επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης με δεδομένο ότι ο Λαγκαδάς είναι μία αναπτυσσόμενη, πληθυσμιακά, περιοχή με διαρκή αύξηση των αναγκών.
3Στη συνέχεια η κα Παυλίδου και ο κ. Λαδόπουλος συναντήθηκαν με τους υποψήφιους δημάρχους Μαρκέλλα Ταυρίδου, Ιωάννη Καραγιάννη και Φίλιππο Γεωργουδάκη με τους οποίους συζήτησαν για τα προβλήματα της περιοχής Λαγκαδά και τις προτάσεις που διατυπώνουν για την επίλυσή τους.
Αμέσως μετά, η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου και το κλιμάκιο του συνδυασμού επισκέφθηκαν τη ΔΟΥ Λαγκαδά όπου τους επισημάνθηκε η πάγια επιθυμία των κατοίκων να παραμείνει η ΔΟΥ στον Λαγκαδά με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αποκέντρωση.
Η κα Παυλίδου επισκέφθηκε ακόμη την πολεοδομία και το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις έχει συμβάλει στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Στη συζήτηση που είχε το κλιμάκιο του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» με τους υπευθύνους του Κέντρου Υγείας υπογραμμίσθηκε η ανάγκη στελέχωσής του με το απαραίτητο ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ο εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα. Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στην άμεση σχέση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις υποδομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας με την Περιφέρεια.

4