ιοιοΑπό την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Όσο κι αν ψάξαμε στην πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια του κ. Τζιτζικώστα, δεν βρήκαμε ούτε μία αναφορά στο θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, που τόσο ταλαιπωρεί τους πολίτες στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Βρήκαμε πολυτελή φυλλάδια για παρεμβάσεις που δεν είναι αρμοδιότητας της ΠΚΜ, όπως για κατασκευή σιδηροδρόμων (!), για πανάκριβες καταχωρήσεις για έργα μέσω του ΕΣΠΑ, που όμως εκτελούν Δήμοι και υπουργεία, και για άψογα σκηνοθετημένα τηλεοπτικά σποτ για τα προβλήματα που δεν έχουν χρώμα. Αλλά πουθενά κάποια αναφορά στην καταπολέμηση κουνουπιών, που είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας.
»Την ίδια ώρα η κατάσταση με τα κουνούπια είναι χειρότερη από ποτέ. Και αυτό επειδή βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου και ακόμη δεν άρχισε το πρόγραμμα καταπολέμησης, με ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας. Την άλλη εβδομάδα, οπότε και θα αρχίσει, θα είναι ήδη πολύ αργά.
»Για μία ακόμη φορά η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύεται ανεπαρκής. Και αυτό δεν κρύβεται με πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες…»