ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΔΕΣΣΑ – ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ)

1. Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Γιάννου;
DSC_0818Αποφάσισα να πολιτευθώ και να κατέβω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Γιάννου (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΔΕΣΣΑ-ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ) γιατί πιστεύω ότι τα 3,5 χρόνια της θητείας του παρήγαγε έργο και ιδίως νοικοκύρεψε τα οικονομικά του δήμου παρότι τα έσοδα του δήμου μειώθηκαν κατά 46% Βέβαια τα προβλήματα δεν παύουν να υφίστανται αλλά Ανάπτυξη του Δήμου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί δίχως χρηστή και διαφανή διαχείριση των οικονομικών. Αυτό σημαίνει, ότι όποιος διαχειρίζεται χρήματα του Δήμου θα πρέπει να γνωρίζει ότι διαχειρίζεται χρήματα των δημοτών και όχι δικά του. Επομένως φέρει ευθύνη για τα ελλείμματα και τα καλύπτει ο ίδιος.  Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι δεν νοείται χρηστή και διαφανή διοίκηση, όταν παραμερίζονται οι φερέγγυοι συμπολίτες μας από τους συνδυασμούς που έχουν ιδέες και προτάσεις και έχουν την ικανότητα να τις υλοποιούν. Απεναντίας αφού εκλεγεί ο Δήμαρχος πρέπει να τους αξιοποιεί τοποθετώντας τους στις καίριες θέσεις για παραγωγή δημοτικού έργου. Η διοίκηση δεν είναι εύκολο πράγμα και δεν γίνεται έργο μόνο με δημόσιες σχέσεις αλλά πρέπει ο Δήμαρχος και τα στελέχη να κάνουν σοβαρές και φιλότιμες προσπάθειες για τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου.
Πιστεύω ότι ο Δήμαρχός μας μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα παραπάνω που αναφέρω γιατί και εμπειρία διαθέτει και διάθεση έχει.

2. Τι θα προσφέρετε στον Καλλικρατικό Δήμο μας εάν τελικά εκλεγείτε;
Το πρώτο που μπορώ να προσφέρω είναι η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια που απέκτησα ως Διευθυντής σε τρείς μεγάλες τράπεζες της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Πρέπει να γνωρίζετε ότι την καριέρα μου ως Τραπεζικός τα πρώτα 20 χρόνια την έκανα στο Εξωτερικό και μάλιστα στη Γερμανία όπου απεκόμισα πάρα πολλά από την κουλτούρα τους και τα συστήματά τους αφού ομιλώ και τη γλώσσα τους (τη Γερμανική) που με βοήθησαν και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου αλλά και στη δουλειά μου.
Μετά την αποχώρησή μου από την Τράπεζα Κύπρου όπου είχα όλα τα χρόνια την υποστήριξη των δημοτών-πελατών οι οποίοι συνέβαλλαν με τις καταθέσεις τους στην ανάπτυξη των εργασιών της τράπεζας ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΌ τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. Αποφάσισα να πολιτευτώ και να κατέβω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιάννου γιατί πιστεύω ότι από την εμπειρία μου τόσων ετών στον Τραπεζικό τομέα μπορώ να προσφέρω πολλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα ήθελα επίσης να τον ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανε να είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού του.
Ακόμη θα μπορούσα να προσφέρω πολλά και στην Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου και τον Πολιτισμό αφού σήμερα οι συνθήκες στο τουριστικό μάρκετινγκ άλλαξαν και εμφανίστηκαν άλλα είδη τουρισμού όπως ο εναλλακτικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο αθλοτουρισμός και ο τουρισμός αναψυχής. Η Έδεσσα μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες με τις υποδομές της και τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό.
Η αδελφοποίηση με Δήμους άλλων χωρών είναι ένας τρόπος για να γίνει γνωστή η πόλη μας όπως και όλος ο Νομός με το χιονοδρομικό και τα λουτρά Πόζαρ.
Τα Ανθεστήρια πρέπει να καθιερωθούν και να έχουν πανελλαδική εμβέλεια που να πλαισιώνονται από ποικίλες εκδηλώσεις.
Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί μου θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον Καλλικρατικό Δήμο πάρα πολλά διότι ιδέες και προγράμματα υπάρχουν αλλά χρειάζεται συνεργασία μεταξύ μας και τόλμη.
Ένας πετυχημένος Δήμαρχος είναι μόνο τότε όταν έχει και πετυχημένους Συνεργάτες αλλά και σωστή αντιπολίτευση η οποία με τον αντιπολιτευτικό της λόγο βοηθάει στην επίλυση όλων των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου.
Αυτό που θέλω από τους Δημότες της Έδεσσας και των περιχώρων είναι να με τιμήσουν με την ψήφο τους όπως τόσα χρόνια με τίμησαν με τη σχεδόν καθημερινή τους παρουσία στην Τράπεζα. Εγώ πρέπει να συνεχίσω να τους βλέπω καθημερινά στην πόλη και να έχω την καλημέρα τους όπως και την εκτίμησή τους.
Ευχαριστώ!