1Ο Βασίλης Δημητριάδης είναι άνθρωπος της εκπαίδευσης και των γραμμάτων. Τον γνώρισα μέσα σε εκδήλωση για την ανάδειξη του επικεφαλής όπου πήρε τα ηνία μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κάτι το οποίο ήταν πρωτόγνωρο για εμένα και με εντυπωσίασε. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που σε χαιρετάνε στον δρόμο και είναι ευγενικοί καθώς και ο καθαρός αγώνας που είδα με τις κινήσεις του να κάνει ο Βασίλης Δημητριάδης. Ένας νέος άνθρωπος που αποκτά εμπειρίες και γνωρίζει σιγά-σιγά την τέχνη της πολιτικής επιστήμης. Ήταν η τελευταία συνέντευξη υποψήφιου δημάρχου Έδεσσας και ελπίζουμε ότι οι πολίτες μέχρι την τελευταία μέρα θα αποφασίσουν και θα αναδείξουν εκείνους τους Δημοτικούς Συμβούλους που θα ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο και θα έρχονται σε ρήξη ακόμη και με τον επικεφαλής τους ή αν θέλετε με θεούς και δαίμονες και δεν θα αφήνουν να πέφτει τίποτε κάτω αν δεν είναι αξιοκρατικό.

 
Είχα την τιμή να παρευρίσκομαι στην ανάδειξη του επικεφαλής, όπου μου θύμισε την αρχαία εκκλησία του Δήμου. Βγήκατε μπροστάρης και σας ανέδειξαν οι άνθρωποι με ανάταση χεριών. Τι σκεφτήκατε όταν ανεβαίνατε στο βήμα;

 

φυσ κΗ αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του δήμου μας μια κίνηση δημιουργείται με τέτοιον τρόπο. Επίσης και ο επικεφαλής της κίνησης αυτής αναδεικνύεται με τέτοιες αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Από την πρώτη στιγμή είχαμε πάρει την απόφαση να κινηθούμε διαφορετικά από το μέχρι τώρα τρόπο που λειτουργούσαν οι προϋπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις. Ανοίξαμε τις διαδικασίες, καλέσαμε δημόσια τους συμπολίτες μας να συζητήσουμε, να εκφράσουμε απόψεις και σκέψεις γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση και γύρω από τον δήμο Έδεσσας συγκεκριμένα. Μέσα από αντιθέσεις πολλές φορές καταφέραμε να συμφωνήσουμε σε κάποιες κοινές θέσεις και μ’ αυτές να πορευτούμε και να δημιουργήσουμε τη δική μας πρόταση για το δήμο που ονειρευόμαστε. Για όλα τα παραπάνω είμαστε περήφανοι και νομίζουμε ότι ανοίγουμε νέους δρόμους με νέες αντιλήψεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουμε να λειτουργεί η δημοκρατία μας όσο χρονοβόρος, επίπονος και κουραστικός είναι.

Είχατε ενημέρωση από πριν για τα του Δήμου; Πως ενημερωθήκατε για τα Οικονομικά; Πόσο δυσκολευτήκατε με τις πληροφορίες;

Η αλήθεια είναι ότι λείπει η εμπειρία με την έννοια ότι εγώ προσωπικά δε συμμετείχα άλλη φορά σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο. Είδαμε όμως και τους έμπειρους που με την κακοδιαχείριση και την προχειρότητα, έφεραν τον δήμο στα σημερινά του χάλια. Ήμουν πάντοτε όμως ενεργός πολίτης και φρόντιζα πάντα να ενημερώνομαι για πολλά πράγματα και για τη διοίκηση του δήμου. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ και ενεργά ήξερα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, αλλά ήξερα ότι με πολύ δουλειά, επιμονή και υπομονή το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Ποια η θέση του «Φυσάει Κόντρα» για την ιδιωτικοποίηση των δύο υδροηλεκτρικών σταθμών της περιοχής μας;

υδ στΕίμαστε αντίθετοι στην πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών της περιοχής μας σε ιδιώτες.
Γιατί πέρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους καταναλωτές, προκύπτουν μεγάλα ζητήματα που έχουν σχέση με τον Δήμο Έδεσσας.
Α. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Άγρα, σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, διαχειρίζεται το νερό που περνάει από τα ποτάμια της πόλης και τους καταρράκτες της Έδεσσας. Εάν ο σταθμός αλλάξει ιδιοκτησία θα συνεχίσει αυτή η διαχείριση να παρέχεται δωρεάν ή θα ζητηθούν χρήματα; Το Νομοσχέδιο τα αφήνει όλα στην τύχη τους και πολύ απλά δεν προβλέπει τίποτα !
Β. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο κόστος άρδευσης των εκτάσεων αγροτικής γης; Όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσημερίου, Κλησοχωρίου, Πλατάνης, προμηθεύονταν περίπου 400 λίτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, δωρεάν. Το νέο Νομοσχέδιο της πώλησης των παραπάνω εργοστασίων δεν προβλέπει τίποτα για τη συνέχιση της δωρεάν παροχής άρδευσης.
Γ. Ποιος φορέας θα έχει την ευθύνη διαχείρισης των νερών στις περιπτώσεις πλημμυρίδας εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων και ποιος θα εκμεταλλεύεται τις παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές; Και εδώ το Νομοσχέδιο τα αφήνει όλα στην τύχη τους και πολύ απλά δεν προβλέπει τίποτα !
Ζητούμε τέλος τα νερά των ποταμών και των πηγών της περιοχής να περάσουν στον έλεγχο και τη διαχείριση του Δήμου διότι ο φυσικός «ιδιοκτήτης» τους είναι οι δημότες και οι κάτοικοι αυτού του τόπου.
Πως θα λειτουργείτε μέσα στον Δήμο αντιπολιτευτικά; Στα θετικά θα συμφωνείτε ενώ αν δείτε κάτι που δεν κολλάει θα το ψάχνετε;

Το ρόλο του καθένα στις επερχόμενες εκλογές θα τον προσδιορίσει με την ψήφο του ο λαός στις 18 του Μάη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε οποιονδήποτε ρόλο μας δώσει. Έχουμε την εκτίμηση ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια έλλειψη τόσο στη διοίκηση όσο και στην αντιπολίτευση που κατά τη γνώμη μας ήταν απούσα. Για μένα ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να παίξει το ρόλο της, ώστε η διοίκηση να αισθάνεται πάντα την καυτή της ανάσα και έτσι να πράττει το καλύτερο. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι και αν εκλεγούμε να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τη διοίκηση γιατί πιστεύουμε ότι έτσι μόνο αν ο καθένας παίζει σωστά το ρόλο του πηγαίνει ένας δήμος μπροστά.

Κάποιοι άνθρωποι ήταν μαζί σας και κατά τη διάρκεια αποχώρησαν και 2ον πως χαρακτηρίζετε το σχόλιο «το Φυσάει Κόντρα είναι αδύναμο και κατεβάζει 2 ποδοσφαιρικές ομάδες»;

ΝΤΙΠΔε θα πω κάποια τετριμμένη φράση ότι π.χ. το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι τόσο ποιοτικό που ακόμα και μια ενδεκάδα είναι αρκετή. Θα αναφερθώ όμως σε κάποια γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη μου κατά την προεκλογική περίοδο. Είδα τις δύο παρατάξεις που διοίκησαν το δήμο με ποιόν τρόπο κατάρτισαν τους συνδυασμούς τους. Από τη μια μεριά ένα εμπόριο ελπίδας σε άνεργους συνανθρώπους μας που χτυπήθηκαν ανελέητα από την οικονομική κρίση, που τους υποσχόταν ότι αν πάρουν τη διοίκηση του δήμου θα τους προσλάβουν με μια δίμηνη σύμβαση και από την άλλη ένα πλήθος υποσχέσεων για πράγματα που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς και προσπαθούν να τους ξεγελάσουν με γυαλιστερές χάντρες και καθρεφτάκια.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά προσπαθούσαν να αποδυναμώσουν και τους άλλους συνδυασμούς. Όταν μάθαιναν ότι κάποιος εκδήλωνε την επιθυμία να συμμετάσχει σε κάποιον από αυτούς κινιόντουσαν εναντίον με απειλές και προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν.
Εμείς στους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας δεν υποσχεθήκαμε, δεν τάξαμε το παραμικρό και είμαστε περήφανοι για όλους. Το μόνο που τους υποσχεθήκαμε είναι ότι θα αγωνιστούμε μαζί τους για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.