dadaΤην Παρασκευή 9 Μαΐου, ώρα  2:00 μμ, ο Ράινχαρντ Μπουτικόφερ  συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν, επίσης, ο συντονιστής της ΕΓ των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος και η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ελεάννα Ιωαννίδου.

Ο Ράινχαρντ Μπουτικόφερ γεννήθηκε το 1953 στο Μανχάιμ της Γερμανίας, σπούδασε φιλοσοφία, νεότερη και αρχαία ιστορία καθώς και σινολογία στο πανεπιστήμιο της  Χαϊδελβέργης. Αναμίχθηκε στην πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια. Από το 1984 εκλέγεται με τους Πράσινους, αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος, βουλευτής στη συνέχεια και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Συμμαχίας 90/οι Πράσινοι το 2009, τα τελευταία χρόνια ως ευρωβουλευτής εκλέγεται και σε ηγετικές θέσεις  του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Ο κ. Μπουτικόφερ ασχολείται με ζητήματα κλιματικής αλλαγής, ενέργειας, οικονομικής πολιτικής, ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας καθώς και με θέματα διατλαντικών σχέσεων.