1

Στο Δήμο Ψαρών ο νυν δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος επανεξελέγη με 11 ψήφους διαφορά από τον συνεπώνυμό του Μάρκο Βρατσάνο. Όμως, τόσο ο αντίπαλός του όσο και ο μέχρι πρότινος ειδικός του συνεργάτης Ανδρέας Καραγιώργης, καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος προχώρησε στην απόλυση του στενού του συνεργάτη αμέσως μετά τις εκλογές γιατί ένας θείος του ήταν υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό, με αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν τον εργοδότη του όλοι οι συγγενείς του.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η εφημερίδα Πολίτης της Χίου σε δηλώσεις του ο κ. Καραγιώργης κατήγγειλε ότι: «Αρχικά ο δήμαρχος μου ζήτησε  να υποβάλλω την παραίτηση μου επειδή δεν τον ψήφισαν μέλη της οικογένειας μου, αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να ωραιοποιήσει τις εντυπώσεις λέγοντας μου ότι δεν είμαι απαραίτητος για το Δήμο και δεν τον ενδιαφέρει τι ψήφισαν οι δικοί μου. Η αλήθεια είναι ότι θείος μου ήταν υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό και τον ψήφισαν κάποιοι από τους συγγενείς μου. Εκείνος περίμενε ότι, επειδή ήμουν ειδικός συνεργάτης του, θα τον ψήφιζαν όλοι. Εκλέχθηκε με 11 ψήφους διαφορά και οι τέσσερις από τους έξι που ανέτρεψαν την κατάσταση και του έδωσαν τη νίκη ήταν της οικογένειας μου, αλλά αυτό δεν το υπολογίζει», καταλήγει.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινείται και ο κ. Μάρκος Βρατσάνος με ανάρτηση στη σελίδα της παράταξης στο facebook.

Ο δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος
Ο δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος

Ο κ. Βρατσάνος δημοσιεύει την επιστολή παραίτησης-απόλυσης του Ανδρέα Καραγιώργη με ημερομηνία 23/5, δηλαδή πέντε ημέρες μετά τις εκλογές (σ.σ. στα Ψαρά, καθώς οι υποψήφιοι ήταν μόνον δύο, η εκλογή δημάρχου κρίθηκε στον α΄ γύρο):

23-5-2014 ΠΡΟΣ Δήμαρχο Δήμου Ψαρών Θέμα: Υποβολή παραίτησης μου από τη θέση του ειδικού συνεργάτη Με την παρούσα σας γνωστοποιώ την παραίτηση , την οποία εσείς ζητήσατε, από τη θέση του ειδικού συνεργάτη για λόγους αξιοπρέπειας καθώς η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συνεργάζομαι πλέον με έναν Δήμαρχο όπως εσείς. Με τιμή Ανδρέας Μ. Καραγιώργης

Και στη συνέχεια το δικό του σχόλιο:

Έτσι ξεκίνησαν τα «έργα» στα Ψαρά…… Με την υποχρεωτική, όπως αναφέρεται παραπάνω, παραίτηση του Ψαριανού Ειδικού Συνεργάτη, οικονομολόγου, κ. Καραγιώργη Ανδρέα του Μάρκου. Αιτία της η μη συμμετοχή της ευρύτερης οικογένειάς του στην εκλογική διαδικασία με καθολική ψήφο στον υποψήφιο και νυν δήμαρχο, κ. Κώστα Βρατσάνο. Η πράξη αυτή δείχνει ξεκάθαρα πλέον την πίεση και τον εκβιασμό που υπέστη η οικογένειά του ανωτέρω κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και που έγινε πράξη σήμερα, αλλά συγχρόνως φανερώνει και τον τρόπο διοίκησης που θα πορευτεί αυτή η δημοτική αρχή.

Υ.Γ. Παρόμοιο φαινόμενο τέτοιας ενέργειας είχε γίνει και στο παρελθόν με αποτέλεσμα μια οικογένεια να εγκαταλείψει οριστικά τα Ψαρά. Για τον Συνδυασμό ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Μάρκος Βρατσάνος

Είχε μειωμένη απόδοση

Απαντώντας ο Κ. Βρατσάνος υποστηρίζει ότι ο Α. Καραγιώργης έχασε τη θέση του επειδή δεν παρήγαγε έργο και επισημαίνει ότι το 2010 δεν δίστασε να τον προσλάβει, αν και γνώριζε ότι η οικογένεια του δεν τον είχε ψηφίσει.

«Τον προσέλαβα ως ειδικό συνεργάτη το 2010, λειτουργώντας στα όρια της νομιμότητας, παρότι γνώριζα ότι η οικογένεια του είχε ψηφίσει τον αντίπαλο συνδυασμό. Οι άλλοι υποψήφιοι είχαν περισσότερα προσόντα, αλλά τον προσέλαβα με τη δυνατότητα της επιλογής που μου δίνει ο νόμος, κυρίως επειδή πίστευα ότι μπορεί να αποδώσει, για να δείξω ότι αυτές οι πολιτικές επιλογές πρέπει να τελειώσουν αλλά και για να δώσω δουλειά σε έναν Ψαριανό.

Προϊόντος του χρόνου διαπίστωσα ότι δεν απέδιδε στη θέση του συνεργάτη  που πρέπει να προβάλλει και να στηρίζει το έργο του δήμαρχου. Τον κράτησα και του έδωσα μια ευκαιρία ακόμη για να δουλέψει στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει, αλλά και στην Οικονομική Υπηρεσία δεν απέδωσε. Διαπίστωνα ότι  έργα που είχε αναλάβει δεν προχωρούσαν και τώρα πια δεν μπορώ να αποκλείσω καμία σκοπιμότητα.

Είχα λάβει την απόφασης διακοπής της συνεργασίας πριν τις εκλογές, αλλά δεν ήθελα να ενεργήσω πριν αποφασίσει ο κόσμος  των Ψαρών ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος. Μετά τις εκλογές επέλεξα για το καλό του να μην τον απολύσω και του ζήτησα να υποβάλλει την παραίτηση του για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο βιογραφικό του, αλλά ο ίδιος αποκάλυψε την πραγματικότητα, γράφοντας μου ότι παραιτείται επειδή του το ζήτησα. Θα προκηρύξω την κάλυψη της θέσης και αυτή τη φορά θα επιλέξω το συνεργάτη μου με μοναδικό κριτήριο τα τυπικά προσόντα».