Βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα καλεσμένος της Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας καθώς επίσης και της Hellenic Macedonia Association και της Ελληνικής Κοινότητας του Darwin.

1Στην Αυστραλία θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης μετά από πρόσκληση της Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας. Τη διοργάνωση της επίσκεψης και τον καταρτισμό του προγράμματος έχει αναλάβει ο Ελληνικός Μακεδονικός Σύλλογος του Ντάργουϊν της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας και προσωπικά ο Πρόεδρος κ. Στράτος Πούλος.
Ο κ. Θεοδωρίδης θα έχει επίσημες συναντήσεις με Υπουργούς της Κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας και, συγκεκριμένα, με τον Επικεφαλή Υπουργό κ. Adam Giles, με τον Υπουργό Τοπικής Κυβέρνησης και Περιφερειών κ. David Tollner, τον Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Peter Styles, τον Υπουργό Παιδείας κ. Peter Chandler, την Επικεφαλή της Αντιπολίτευσης κα. Delia Lawrie και το εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου κ. Κωνσταντίνο Βάτσκαλη.
Ακόμη, ο κ. Θεοδωρίδης θα συναντηθεί με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Darwin καθώς επίσης θα επισκεφθεί Πανεπιστήμια όπου υλοποιούνται προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας. Να τονίσουμε ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Π.Ε. Πέλλας με το Πανεπιστήμιο Charles Darwin τα τελευταία χρόνια, καθώς αντιπροσωπεία φοιτητών και καθηγητών επισκέπτεται την Πέλλα στο πλαίσιο θερινού προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Ακόμη, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με επικεφαλή τον κ. Θεοδωρίδη θα συμμετάσχει στο ελληνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον Hellenic Macedonia Association (στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Στράτος Πούλος που κατάγεται από την Π.Ε. Πέλλας) και με την συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας του Darwin και του Προέδρου Ιωάννη Νικολάκη, με δικό της εκθεσιακό περίπτερο προσφέροντας στους Έλληνες της Ομογένειας παραδοσιακά προϊόντα της Πέλλας.
Το πρόγραμμα του κ. Αντιπεριφερειάρχη περιλαμβάνει επίσκεψη στη Μελβούρνη όπου θα έχει συναντήσεις με ομογενειακά σωματεία και ομογενειακούς συλλόγους, τα μέλη των οποίων κατάγονται από την Πέλλα.
Τέλος, ο κ. Θεοδωρίδης θα μεταβεί στην πόλη του Σίδνεϊ όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Ένωσης.
Η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στην Αυστραλία εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής επαφής και αγαστής συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο κ. Θεοδωρίδης με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας. Επίσης, περιλαμβάνεται στις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Θεοδωρίδης, ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία. Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες εξωστρεφούς χαρακτήρα είχε αναλάβει ο κ. Θεοδωρίδης με την πραγματοποίηση του πρώτου επιχειρηματικού partenariat στην Πέλλα με τη συμμετοχή ξένων επενδυτικών ομίλων.