Σε συνέχεια της χθεσινής ευρείας σύσκεψης του συνόλου των φορέων της περιοχής που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου.

συσκεψη μικρή ΔΕΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στη νέα επιχείρηση που θα δημιουργηθεί για να πουληθεί περιλαμβάνονται οι ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος διαχείρισης των υδάτων της πόλης από τους ιδιώτες που θα αγοράσουν τη «μικρή ΔΕΗ».
Το ενδεχόμενο της διαχείρισης των υδάτων από τους ιδιώτες δημιουργεί σαφέστατο κίνδυνο να μην λαμβάνονται υπόψη καθόλου δύο σημαντικότατα χαρακτηριστικά των νερών, που είναι αφενός οι Καταρράκτες της Έδεσσας και αφετέρου οι ανάγκες άρδευσης.
Για τους λόγους αυτούς η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου.
Το Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα, 30 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ.
Καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά στο συλλαλητήριο και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», που περιλαμβάνει τους ΥΗΣ της περιοχής μας και θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη και συνεχή ροή των νερών προς τους Καταρράκτες και τις δυνατότητες άρδευσης των αγροτών μας.