Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδ ης-2014-1Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άξιο ιερέα, έναν συμπολίτη μας που συνδέθηκε με την σύγχρονη ιστορία της Πέλλας.

Η κοινωνική συμβολή του στον τόπο, το πνευματικό του έργο και η τελευταία προσφορά του ιστορικών κειμηλίων στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, που τον τίμησε για το συνολικό του έργο, τον κατατάσσουν μεταξύ των αξιομνημόνευτων προσώπων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αγάπη και θαυμασμό τον θυμούνται εξάλλου όλοι όσοι γνωρίζουν, μελετούν και αναπτύσσουν την ελληνική ιστορία και ορθόδοξη παράδοση, τομείς στους οποίους αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ζωής του.

Ο πάτερ Κοσμάς ήταν πάντοτε κοντά στο ποίμνιό του. Με τις πρωτοβουλίες και τη δράση του, μας δίδαξε τι σημαίνει να είμαστε ενεργοί πολίτες. Είχε μία σημαντική συμβολή στην πνευματική ανύψωση των πιστών, στο μοίρασμα της εκκλησιαστικής αγάπης, όπως και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και, επίσης, στην ενορία της Αριδαίας που υπήρξε το πνευματικό του εφαλτήριο. Πατέρα Κοσμά, η μνήμη σου θα είναι παντοτινή.

Θεόδωρος I. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας