2Ο Alexander Gerst είναι αστροναύτης της ΝΑΣΑ. Αγαπά τη δουλειά του και κυρίως τις ειδικές αποστολές στο διάστημα. Η επιλογή να βρεθεί στο διάστημα δεν είναι απλή και απαιτεί, εκτός από θάρρος και εκπαίδευση, ειδική παιδεία και όραμα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν λάμψη στα μάτια και έχουν ανοιχτό μυαλό. Ο αστροναύτης κάνει κλικ και μας χαρίζει ένα υπέροχο Αιγαίο. Διακρίνουμε αριστερά πάνω την Αττική, στο κέντρο τις πανέμορφες Κυκλάδες και στο κάτω μέρος τη λεβοντογέννα Κρήτη με σύννεφα. Η ανάρτηση του Γερμανού αστροναύτη στη σελίδα του στο facebook συνοδεύεται από σχόλια συμπατριωτών του.

Τα περισσότερα τον επικροτούν για τη θαυμάσια λήψη, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που δεν επηρεάστηκαν από την έλλειψη βαρύτητας, αλλά από την έλλειψη πολιτισμού και ιστορικής γνώσης. Ένας Γερμανός σχολίασε τη δορυφορική φωτογραφία της Ελλάδας γράφοντας Einfach nur Bombe («Μια βόμβα και τέλος«), ενώ κάποιος άλλος αναρωτήθηκε Ich kann mein Geld sehen («Μπορώ να δω τα λεφτά μου«).

Οι αναρτήσεις αυτές και άλλες όπως, Der Schandfleck Europas («η αηδία της Ευρώπης«) προκάλεσαν την οργή άλλων ακολούθων του Alexander Gerst, κυρίως πολιτών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έσπευσαν αμέσως να τους αποδοκιμάσουν.