Just_Cavalli_SS14_Milan_Print_trends_runway

Στη Λεπτοκαρυά Πιερίας διεξάγεται το Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας και Σχεδίου “Fashion Marine Fest 2014”, που πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 20 Ιουνίου 2014, στο ξενοδοχείο Poseidon Palace Hotel, συνδιοργανώνουν το τμήμα εκδηλώσεων και συνεδρίων “Active Mice” του Ομίλου Μουζενίδη (Ελλάδα), το Κέντρο Τεχνών “Planeta Piter” (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία) και η Σχολή Επίτιμων Κυριών “Perfect Woman” (Χάρκοβο, Ουκρανία), σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων “Caption-PR” (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο), το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του oμίλου εταιρειών Mouzenidis και του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ μόδας και σχεδίου θα πραγματοποιηθεί σειρά διαγωνισμών μόδας (διαγωνισμός σχεδιαστών ένδυσης και αξεσουάρ, μοντέλων, φωτογράφων, στυλιστών και μακιγιέρ κτλ). Στο φεστιβάλ συμμετέχουν νέα ταλέντα και ήδη αναγνωρισμένα ονόματα του χώρου από την Ουκρανία (Ντονέτσκ και περιφέρεια του Χάρκοβο) και τη Ρωσία (περιφέρειες της Μόσχας, Κοστρομά, Ορλόφ, Ροστόφ, Μπριάνσκ, Σμολένσκ, Ιρκούτσκ και Δημοκρατία του Ταταρστάν) μέχρι το Καζακστάν και την Ισπανία.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ “Fashion Marine Fest 2014” περιλαμβάνει επίσης πολυάριθμα εργαστήρια (master classes) σε κάθε κατηγορία, όπου διδάσκουν ειδικοί του κλάδου. Αναλυτικά, στο πλαίσιο του προγράμματος της διοργάνωσης, διεξάγονται:
• Συνάντηση για την προώθηση των υπηρεσιών στη βιομηχανία της μόδας από τον παγκοσμίως διάσημο μπλόγκερ της λονδρέζικης μόδας Leroy Dawkins και τον ιδρυτή του πρακτορείου δημοσίων σχέσεων “Caption-PR” Daniel Dante
• Διάλεξη της καθηγήτριας Natalie B. Coleman, βραβευμένης με το βραβείο της καλύτερης σχεδιάστριας της Ιρλανδίας για το 2012, με θέμα «Στο ξεκίνημα της καριέρας του σχεδιαστή»

Poseidon_Palace_Hotel-300x187

 

• Εργαστήριο από τη διευθύντρια της Σχολής Επίτιμων Κυριών “Perfect Woman” και ανεξάρτητη διεθνή κυνηγό ταλέντο (scout) Anastasia Soldatova, η οποία θα βοηθήσει τα μοντέλα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο χώρο της πασαρέλας και κατά την εμφάνισή τους μπροστά στις κάμερες.
• Εργαστήριο για τα μυστικά του μακιγιάζ της πασαρέλας από την ιδρύτρια της πρώτης ευρωπαϊκής διαδικτυακής σχολής “Image’Inn” Inna Evtihova, που έχει διακριθεί ως η καλύτερη στυλίστρια και μακιγιέζ για το 2013, (Χάρκοβο, Ουκρανία),
• Διαλέξεις σχετικά με την επεξεργασία φωτογραφιών από την ιδρύτρια της Σχολής Ψηφιακών Τεχνών “Universe” και συγγραφέα πολυάριθμων σχετικών βιβλίων Alexandra Serakova,
• Πρακτικά σεμινάρια φωτογραφίας από τον ειδικό στις φωτογραφίες πορτρέτου Igor Vereshchagin.
Παράλληλα, στους συμμετέχοντες θα προσφέρεται η δυνατότητα δημιουργίας διαφημιστικού βίντεο από τον ιδρυτή του στούντιο “Dvision Studio” Alexandr Parschikov (Χάρκοβο, Ουκρανία).
Στο χώρο του ξενοδοχείου θα λειτουργεί χώρος επίδειξης (showroom), όπου θα πωλούνται είδη ένδυσης και αξεσουάρ των σχεδιαστών που παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην επίδειξη, καθώς επίσης και έργα των φωτογράφων, οι οποίοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας.
Τους διαγωνιζόμενους θα αξιολογήσει διεθνής επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της βιομηχανίας της μόδας της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.