Hmerida-KerasiΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια της Κερασιάς που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» και το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, με τη συμμετοχή πολλών καλλιεργητών από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Εισηγητές ήταν ο κ. Καζαντζής Κωνσταντίνος, Τεχν. Γεωπόνος του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, ο Δρ. Σωτηρόπουλος Θωμάς, Ερευνητής του ίδιου Ινστιτούτου και ο Συμεών Μαρνασίδης, Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος και εντεταλμένη σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης καθώς, επίσης, και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε η κα. Ζωγράφου – Τσαντάκη αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για την περιοχή μας η υποστήριξη «καλών» καλλιεργητικών πρακτικών των δυναμικών καλλιεργειών, όπως είναι η κερασιά. Ακόμη, τόνισε τα σημαντικά έσοδα για την περιοχή και την εθνική οικονομία από τις εξαγωγές ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας. Επίσης, η κυρία Ζωγράφου – Τσαντάκη αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για την υποστήριξη των αγροτών στο έργο τους, την υιοθέτηση καινοτομιών και τη βελτίωση της εξωστρέφειας.

Hmerida-Kerasi-2

Κλείνοντας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Ζωγράφου – Τσαντάκη συνεχάρη τους ομιλητές για το υψηλό επίπεδο των παρουσιάσεών τους και την αξιοποίηση της εμπειρίας τους απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η ημερίδα είχε μία πρακτικά χρήσιμη και ουσιαστική συμβολή στη βελτίωση της καλλιέργειας της κερασιάς και την καλύτερη προοπτική της για το μέλλον.