ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 

 

fortoΝέα δράση του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης Φορτοεκφορτωτών Ξηράς-Λιμένος», που στοχεύει στη βελτίωση δεξιοτήτων σύμφωνα με το πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του φορτοεκφορτωτή.
Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 3.300 εργαζόμενοι φορτοεκφορτωτές ηλικίας
18 έως 60 ετών.

Η δράση θα περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε επαγγελματικές δεξιότητες βάσει του πιστοποιημένου επαγγελματικού περιγράμματος του φορτοεκφορτωτή.
  • Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 30 ωρών των ωφελουμένων εντός των δομών κατάρτισης, με τη μορφή casestudies.

Δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher έχουν οι απασχολούμενοι ως φορτοεκφορτωτές οι οποίοι:

α) έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Α’ του Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών ή
β) έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Β του Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών, και φέρουν βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του φορτοεκφορτωτή ή

γ) πληρούν τις προϋποθέσεις για απευθείας εγγραφή στο Μητρώο Β, σύμφωνα με το εδ. ii της παρ. 2 του άρθρου 3 της υπ. αριθμ. 14366/416 /9-5-2013 (ΦΕΚ 1110/Β/9-5-2013).

Διαδικασία απόκτησης του voucher κατάρτισης

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες φορτοεκφορτωτές θα έχουν τη δυνατότητα απόκτησης του voucher κατάρτισης, μετά από εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος στο http://www.voucher.gov.gr. Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων, με τη μορφή μοριοδότησης.

Ποσό επιδότησης

Το Εκπαιδευτικό Επίδομα των ωφελουμένων, περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται συνολικά σε 750 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

 

Εάν επιθυμείτε περισσότερη πληροφόρηση για τη δράση ή για την αίτηση εγγραφής επικοινωνήστε μαζί μας: 2381051119, Αγγελή Γάτσου 15 Έδεσσα.