ipallilos_symvasiouxos_aftodioikisi-620x320

Παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκαλούν οι προσλήψεις 560 συμβασιούχων έργου του δήμου Θεσσαλονίκης, που η σύμβασή τους, είχε λήξει το 2010.

Έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, που βγήκαν στη δημοσιότητα αποκάλυψαν ότι για τους εν λόγω 560 συμβασιούχοι που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου και σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες, οι συμβάσεις τους μετρατράπηκαν παρανόμως σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων αιρετών, καθώς και τον καταλογισμό της δαπάνης που προκλήθηκε για το δημόσιο, στα υπαίτια πρόσωπα.

Στο πατρελθόν, οι συμβασιούχοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια υποστηρίζοντας πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το δικαστήριο έβγαλε πρωτόδικη απόφαση υπέρ τους. Οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Στη συνέχεια η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να μην ασκηθεί ένδικο μέσο κατά των αποφάσεων αυτών και οι αποφάσεις γίνανε τελεσίδικες. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόπφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου και, επομένως, μένει μετέωρο το θέμα των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με το δήμο Θεσσαλονίκης, η απόφαση να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία υπηρεσιών του δήμου.