Το τεύχος Ιουνίου 2014 της εφημερίδας «Επικοινωνία» που εκδίδουν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία.

100_4352
Με επίκαιρα και διαχρονικά θέματα, με συνεντεύξεις, με δράσεις του σχολείου, με θέσεις κι απόψεις των μαθητών αποτελεί μια αξιόλογη κι αξιοπρόσεκτη έντυπη δημιουργία που σημειωτέον έχει κατακτήσει δις το βραβείο καλύτερης μαθητικής εφημερίδας στον 10ο και 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της εφημερίδας «Τα Νέα».
Στο τωρινό φύλλο(αρ.79) της «Επικοινωνίας» ξεχωρίζουν: οι σκέψεις και τα συναισθήματα των μαθητών με αφορμή τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους, η ανασκόπηση της σχολικής χρονιάς, οι πρόσφατες διδακτικές επισκέψεις κι εκδρομές του σχολείου, η συνέντευξη με τον εκατόχρονο δάσκαλο Μιχάλη Δέδη κ.α.
Οι μαθητές διανέμουν αυτές τις ημέρες την εφημερίδα τους κινούμενοι σε διάφορα σημεία του Δήμου, όπως στην παρούσα περίπτωση κατά την οποία επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Σκύδρας απ΄όπου και το αντίστοιχο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Δήμαρχο Γιώργο Χοΐδη, τις μαθήτριες Άννα Νικολαΐδου, Κατερίνα Παραστατίδου, Χριστίνα Μουρατίδου και τον Δ/ντή του Δήμου Ιγνάτη Καραπαναγιώτη.
Η συγκεκριμένη μαθητική εφημερίδα πρωτοκυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1995 κι οδεύει αισίως κι επαξίως στη συμπλήρωση εικοσαετίας. Ως Δήμος Σκύδρας συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές της εφημερίδας από την αρχή της έκδοσής της, ευχόμαστε καλή, πετυχημένη συνέχεια και παράλληλα προτείνουμε η ολοκλήρωση της εικοσαετίας αυτής ν’αναδειχθεί με τους προσφορότερους τρόπους, όπως είναι η οργάνωση γιορτινών εκδηλώσεων και η έκδοση ενός επετειακού τεύχους η προετοιμασία του οποίου θ΄απαιτηθεί να ξεκινήσει εγκαίρως.
Τέλος, με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής περιόδου ο Δήμος Σκύδρας εύχεται σ΄όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να περάσουν ένα δροσερό και ξένοιαστο καλοκαίρι.