Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε φορτηγά βεβαιώθηκαν 285 παραβάσεις

troxaiaΣτο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε τροχονομικούς ελέγχους και με συναρμόδιους φορείς, κατά το χρονικό διάστημα από 23.06-29.06.2014, στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Σκοπός των ελέγχων και της αυξημένης παρουσίας και δράσης των Υπηρεσιών Τροχαίας και με τη συγκρότηση συνεργείων ελέγχου και με άλλους φορείς στο οδικό δίκτυο, είναι η εντατικοποίηση ελέγχων σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών εμπορικών μεταφορών και η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος συγκροτήθηκαν συνολικά 143 συνεργεία ελέγχου με συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Τελωνεία, Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε., κ.λπ.) και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.231 ημεδαπά φορτηγά και 792 αλλοδαπά φορτηγά (Ε.Ε. – τρίτων χωρών).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν συνολικά 285 παραβάσεις της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις εμπορικές μεταφορές, της φορολογικής νομοθεσίας, της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλων παραβάσεων.

Ανάλογες δράσεις τροχονομικών ελέγχων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.