4Το αργότερο μέχρι και τις 18 Ιουνίου θα έχει καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση σε 50.000 δικαστικούς αντιπροσώπους, γραμματείς, εφόρους, αναπληρωτές εφόρους και αναπληρωτές δικαστικών αντιπροσώπων που μετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014, διαβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χ. Τσαβδάρη στις 16 Ιουνίου θα σταλούν οι εντολές πληρωμής στην εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ (ΔΙΑΣ) και το αργότερο μέσα σε δύο ημέρες, ήτοι έως τις 18 Ιουνίου 2014 τα χρήματα θα έχουν μπει στο λογαριασμό των 50.000 δικαστικών αντιπροσώπων, γραμματέων, εφόρων, αναπληρωτών εφόρων και αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων.

Η διαδικασία καθυστέρησε διότι η ΓΓΠΣ δεν έλαβε εγκαίρως από τα Πρωτοδικεία της χώρας και τους εφόρους τα συμπληρωμένα έντυπα με τα στοιχεία των μετεχόντων στις εκλογές κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014. Ήδη έχουν ενσωματωθεί και διασταυρωθεί τα στοιχεία 11.000 ατόμων.

Για το θέμα παρενέβη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρή, ο οποίος με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, Επικρατείας Δ. Σταμάτη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη ζήτησε την άμεση καταβολή της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων στους δικηγόρους για τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.

Στη σχετική επιστολή ο κ. Αλεξανδρής σημείωνε πως «η Πολιτεία άμεσα οφείλει, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, χωρίς γραφειοκρατία, εμπόδια και παρελκύσεις να αποδείξει τη συνέπειά της απέναντι σ’ αυτούς, καταβάλλοντας τις οφειλόμενες αποζημιώσεις όσων δεν τις έχουν λάβει μέχρι σήμερα, καθώς και τα οδοιπορικά έξοδα της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας όσων μετέβησαν για την εκτέλεση του καθήκοντός τους εκτός νομού».