4

Μετά το πολυδιαφημισμένο πάρτι της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα στον Σκορπιό, ακόμα ένα μεγάλο πάρτι με καλεσμένους από όλο τον κόσμο πρόκειται να διοργανωθεί επί ελληνικού εδάφους και μάλιστα στο Καστελόριζο.

Ο ομογενής Άντριου Λιβέρη, σύμβουλος του Ομπάμα, δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της The Dow Chemical Company πρόκειται να γιορτάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα 60α γενέθλιά του, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Η Ροδιακή», με καλεσμένους -μεταξύ άλλων- τον Μπιλ Κλίντον, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Αντώνη Σαμαρά και επιφανείς Αμερικανούς παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής από 25 χώρες.

5

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιβέρης, ο οποίος ήδη έχει επισκεφθεί το Καστελόριζο τις προηγούμενες ημέρες και είχε επαφές, μεταξύ άλλων, με τον δήμαρχο Νίκο Ασβέστη, προετοιμάζει το πάρτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου στο πανέμορφο Καστελόριζο.

Ο Λιβέρης είναι μία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας ο οποίος έχει διασυνδέσεις με ανθρώπους που επηρεάζουν την οικονομία και την πολιτική ανά τον κόσμο. Είναι σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα εξωτερικού εμπορίου, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος και του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον!

6

Το πάρτι θα λάβει χώρα σε εξοχικό που του έχει παραχωρηθεί ενώ οι τοπικές Αρχές θεωρούν ότι το νησί μπορεί να καλύψει σε υποδομές μία τέτοια εκδήλωση.

Ακόμη, όμως, και αν μοιάζει απίθανο να μεταβούν στο νησί οι παγκόσμιοι ηγέτες αυτοί, ο Αντριου Λιβέρης έχει προσκαλέσει γνωστούς επιχειρηματίες και προσωπικότητες από πολλούς κλάδους, οπότε το Καστελόριζο αναμένεται να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Άντριου Λιβέρης από το 2004 ηγείται ενός παγκόσμιου βιομηχανικού κολοσσού, μαζί με άλλους τέσσερις διακεκριμένους επιχειρηματίες, είναι ιδρυτής του «Hellenic Initiative», μίας πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας και τη βελτίωση της εικόνας της σε διεθνές επίπεδο. Το 2012 για την προώθηση του ίδιου σκοπού βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τον Μπιλ Κλίντον.

7

Πέρυσι τιμήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, σε τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης, ως διακεκριμένη ελληνική προσωπικότητα μαζί με άλλους Έλληνες διεθνούς βεληνεκούς και, τιμητικά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τους βραβευμένους που θα κυκλοφορούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Έλληνας τρίτης γενιάς, αποκαλείται ως «ο Έλληνας των τριών ηπείρων» αφού γεννήθηκε στην Αυστραλία, ζει στην Αμερική αλλά πάνω απ’ όλα αισθάνεται Έλληνας. Ο ίδιος, έχει δηλώσει ότι έρχεται συχνά στην Ελλάδα και επισκέπτεται, βέβαια, και το Καστελόριζο αλλά και τη Ρόδο όπου διαμένουν συγγενείς του.

Ο Λιβέρης, γεννήθηκε στο Darwin της Αυστραλίας  και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπαν, λαμβάνοντας πτυχίου χημικού μηχανικού. Εκτός από πρόεδρος της The Dow Chemical είναι μέλος στο ΔΣ της ΙΒΜ, καθώς και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ενώσεων Χημικών, αντιπρόεδρος του Business Council και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Business Roundtable. Ο Λιβέρης είναι, επιπλέον, μεταξύ άλλων, μέλος του US-India CEO Forum, του Peterson Institute for International Economics, της American Australian Association, καθώς και επίτροπος (trustee) του Πανεπιστημίου Tufts.

Ο Λιβέρης κατοικεί στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν, ενώ αυτός και η σύζυγός του, Paula, έχουν τρία παιδιά.

Πηγή: protothema.gr