6Το Art Factory Live Projects σε συνεργασία με το Stones Rock Bar περήφανα παρουσιάζουν, με την ευκαιρία της περιοδείας των IRON MAIDEN για το 2014, τον θρυλικό Paul Di’Anno, τον τραγουδιστή των καλύτερων δίσκων του μυθικού βρετανικού heavy metal συγκροτήματος (Iron Maiden, Killers, Maiden Japan)!
Συνεχίζοντας από εκεί που σταματήσαμε, την ροκ συναυλία σταθμό για την περιοχή με GUS.G (Ozzy Osbourne/Firewind) και ULI JON ROTH (Scorpions), παρουσιάζουμε ακόμη ένα τεράστιο όνομα της παγκόσμιας ροκ σκηνής.
Ο μεγάλος τραγουδιστής των IRON MAIDEN θα εμφανιστεί στο Ανοιχτό Θέατρο της Καβαλιώτισσας, ένα από τα ομορφότερα καλοκαιρινά πολιτιστικά σημεία της χώρας, την Πέμπτη 12 Ιουνίου μπροστά στο μουσικό κοινό της Κεντρικής Μακεδονίας σε ένα μοναδικό live, από το οποίο δεν πρέπει να λείπει κανείς!! H περιοδεία “BEAST OVER GREECE 2014”, ένα εκρηκτικό show με κομμάτια από τους 2 πρώτους δίσκους των IRON MAIDEN, θα είναι η τελευταία και αποχαιρετιστήρια (Farewell Tour) του PAUL DI’ANNO προς του οπαδούς του καθώς στο τέλος της χρονιάς κατεβαίνει οριστικά από τα stage.
Ο Paul Di’Anno, γεννημένος στις 17 Μαΐου του 1958 στο Chingford του Λονδίνου ως Paul Andrews, έγινε ευρέως γνωστός ως ο πρώτος τραγουδιστής που ηχογράφησε με τους Iron Maiden, από το 1977 έως 1981. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του μετά τους Maiden, ο Di’Anno κυκλοφόρησε αρκετά άλμπουμ, ως σόλο καλλιτέχνης και ως μέλος συγκροτημάτων όπως οι Gogmagog, Di’Anno’s Battlezone, Praying Mantis, και Killers.
Το ομότιτλο άλμπουμ των Iron Maiden του 1980, γρήγορα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα στο είδος του, καθώς το συγκρότημα κατάφερε να συνδυάσει με επιτυχία την ενέργεια του punk με τα metal riffs και την πολυπλοκότητα του progressive rock, και αποτέλεσε οδηγός για τα μελλοντικά είδη όπως το thrash metal και το speed metal. Το 1981 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, το Killers, καθώς και ένα live EP, το Maiden Japan με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων μέχρι και σήμερα.
Το 1981, ο Di’Anno έφυγε από τους Iron Maiden μετά από μία συνάντηση που είχε με το συγκρότημα και τον μάνατζερ τους Rod Smallwood. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Di’Anno: “Είναι σαν να έχεις τον Μουσολίνι και τον Αδόλφο Χίτλερ να διευθύνουν το συγκρότημά σου. Γιατί είναι ο Rod Smallwood και ο Steve Harris και έτσι είναι. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος και ο χαρακτήρας μου είναι τόσο ισχυρός γι’αυτό και συνέχεια ο Steve κι εγώ ήμασταν σε αντιπαράθεση”.
Σε σύγκριση με την πολύ ψηλή και μελοδραματική φωνή του συνεχιστή του στους Iron Maiden, ο Di’Anno είναι αξιομνημόνευτος για ένα πιο λαρυγγικό punk ήχο στο τραγούδι του, εν μέρει λόγω της προηγούμενης καριέρας του ως τραγουδιστής στο πανκ συγκρότημα Paedophiles. Το στυλ του Di’Anno επηρέασε πολλούς τραγουδιστές σε thrash metal συγκροτήματα όπως τον Udo Dirkschneider των Accept, τον James Hetfield των Metallica, τον John Bush των Armored Saint και Anthrax, τον Dave Mustaine των Megadeth, τον Tom Araya από τους Slayer, τον Dave Poole από τους Copstabber και τον Phil Anselmo από Pantera και Down.
Links: 
http://www.pauldianno.com/ 
https://myspace.com/diannothebeast http://www.youtube.com/artist/paul-di-anno
Περισσότερες πληροφορίες:
Πέμπτη 12 Ιουνίου 
Doors Open: 19:00
Support Bands:
NAJA (Έδεσσα) 
Silent Commitment (Αριδαία) 
Grow Down (Έδεσσα) 
Wild Scratch (Γιαννιτσά)
Τιμές Εισιτηρίων:
Προπώληση: 10€ 
Ταμείο: 13€
Σημεία Προπώλησης:
Έδεσσα: Golden, Face Bar est 1992 
Αριδαία: Irish Bar 
Σκύδρα: Stones Rock Bar 
Γιαννιτσά: Παλιό Ρολόι Νάουσα: CITY Espresso Bar 
Βέροια: Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Facebook Page: Art Factory / Επισκοπόν