Άλλοι δύο κρατήρες άγνωστης προέλευσης εντοπίστηκαν στη Σιβηρία, λίγες εβδομάδες αφότου μια παρόμοια τρύπα είχε βρεθεί σε απομονωμένη περιοχή του ρωσικού βορρά, ανέφερε σήμερα μια τοπική εφημερίδα. Η Siberian Times, μια αγγλόφωνη εφημερίδα, δημοσίευσε φωτογραφίες όπου διακρίνονται οι δύο τεράστιοι κρατήρες, ο ένας στο Γιαμάλ και ο άλλος στη χερσόνησο Ταϊμίρ, στον Αρκτικό Κύκλο. Και οι δύο ανακαλύφθηκαν τυχαία από ντόπιους βοσκούς ελαφιών.

kratiras

Η εφημερίδα ανέφερε ότι έχουν διατυπωθεί πολλές διαφορετικές θεωρίες για το πώς δημιουργήθηκαν οι κρατήρες αυτοί: από πτώση μετεωριτών, από “αδέσποτους” πυραύλους, από μια υπόγεια έκρηξη αερίου ή ακόμη και από εξωγήινους.

Στις αρχές του μήνα η ρωσική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι μια τεράστια τρύπα είχε εντοπιστεί στη χερσόνησο Γιαμάλ, μια περιοχή πλούσια σε φυσικό αέριο, όπου η θερμοκρασία πέφτει ακόμη και κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου και ο ήλιος δεν κάνει ποτέ την εμφάνισή του τον χειμώνα. Στην περιοχή αυτή έχει φτάσει μια αποστολή Ρώσων επιστημόνων για να επιθεωρήσει τον πρώτο κρατήρα, ή “Μαύρη Τρύπα του Γιαμάλ”, όπως τον βάφτισαν.

Πέρσι μετεωρίτης έπληξε την κεντρική Ρωσία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.