dei-620x320-620x3202-620x320

Στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους, προχωρά η κυβέρνηση, μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για μια απεργία  «υπουκινούμενη» και «άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος».

«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη στη δήλωσή της.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους

Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές.

image.ashx

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.

«Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης.

Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» της ΔΕΗ Κοζάνης, Γιώργος Αδαμίδης επισήμανε ότι παρά την απόφαση που κήρυξε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική «μετά το νέο  διοικητικό συμβούλιο, έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα νέα 48ωρη απεργία».

Όπως δήλωσε στον Alpha ο κ.Αδαμίδης « αν η κυβέρνηση τους επιτάξει δεν θα τους «ξενίσει» γιατί το σύνολο των εργαζομένων σε επίταξη είναι και αυτό δεν θυμίζει δημοκρατία.

«Μετά από 29 χρόνια δουλειάς παίρνω 1.400 ευρώ» είπε ο πρώην Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και κάλεσε τους εργαζομένους στη ΔΕΗ να σκίσουν τα φύλλα πορείας αν φθάσουν στα χέρια τους.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πετάξουμε τα φύλλα πορείας και θα προτείνω στους εργαζομένους της ΔΕΗ να τα σκίσουμε γιατί χωρίς εμάς… γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια» είπε ο κ.Φωτόπουλος.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται.

Επίθεση στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ

Επιθετική ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: «Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ».