Εν όψει της κρίσιμης σύσκεψης για το μέλλον των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γ. Μωυσιάδη εκ μέρους της Π.Κ.Μ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

τζιτζι3
«Θα ήθελα να εκφράσω ξεκάθαρα και απερίφραστα τη θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο κρίσιμο ζήτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης: Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο του εργοστασίου της Ε.Β.Ζ. στις Σέρρες. Αν κλείσει το εργοστάσιο, δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να εξυπηρετηθεί το σύνολο της παραγωγής ζάχαρης μόνο από το εργοστάσιο της Ε.Β.Ζ. στο Πλατύ Ημαθίας.
Ενδεχόμενο κλείσιμο του εργοστασίου των Σερρών θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη δραματική μείωση της παραγωγής ζάχαρης στη χώρα και την άμεση ζημία στους τευτλοπαραγωγούς των Σερρών, αλλά θα επιφέρει ένα επιπλέον πλήγμα στην τοπική οικονομία της περιοχής, που δοκιμάζεται ήδη από τις επιπτώσεις της κρίσης και της ανεργίας».