συλλαλητηριο (2)Στην Πλατεία Ελευθερίας της Έδεσσας πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Έδεσσας.
Οι Εδεσσαίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην πώληση των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου, που συνεπάγεται τη διαχείριση των νερών της πόλης από τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη «μικρή ΔΕΗ». Το γεγονός αυτό αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν, καθώς θα επηρεάσει τη ροή νερών στους Καταρράκτες, αλλά και τις δυνατότητες άρδευσης των χωραφιών της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου στη σύντομη προσφώνησή του στους συγκεντρωμένους πολίτες και εργαζόμενους στη ΔΕΗ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα νερά της πόλης είναι η ψυχή της και είναι ακατανόητη η στάση της πώλησης των ΥΗΣ και της διαχείρισης των φυσικών πόρων του τόπου από ιδιώτες.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι εργαζομένων στη ΔΕΗ και φυσικά πολίτες της Έδεσσας που διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη ψήφιση του νομοσχεδίου.

συλλαλητηριο (1)

 

συλλαλητηριο (3)

 

συλλαλητηριο (4)

 

συλλαλητηριο (5)