20

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Παντελεήμονας Κολόμβος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Έδεσσας κ. Σεραφείμ Παπαδόπουλος και ο Διοικητής Τροχαίας Έδεσσας κ. Βασίλης Πλούγαρλης.
Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία και συζητήθηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας οι αρμοδιότητες ελέγχου των καταστημάτων περνούν στην Ελληνική Αστυνομία.
21Εκτός από τις απαραίτητες συστάσεις για την τήρηση του νόμου, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα φαινόμενα προσωρινής σφράγισης καταστημάτων, πραγματοποιήθηκε ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος μεταξύ των καταστηματαρχών, του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των τοπικών Αστυνομικών Αρχών τόνισαν ότι στόχος είναι η βελτίωση της κατάστασης ειδικά στο κέντρο της πόλης και όχι η τιμωρία των καταστημάτων. Για τους λόγους αυτούς ζητήθηκε από τους καταστηματάρχες να προσαρμοστούν με τις απαιτήσεις και τις βασικές αρχές του νόμου προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, αλλά και να μην υπάρχει πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.