Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου συναντήθηκαν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και της πώλησης των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου.
Ο Δήμαρχος και ο Βουλευτής εξήγησαν στον κ. Υφυπουργό τον στρατηγικού χαρακτήρα ρόλο των νερών της πόλης, τόσο για τον τουρισμό όσο και για την αγροτική ανάπτυξη. Στόχος των τοπικών φορέων είναι να εξαιρεθούν οι ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου από το νομοσχέδιο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την επομένη του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Έδεσσας και ο Δήμαρχος μετέφερε την αντίδραση και την ανησυχία των πολιτών για την πώληση των ΥΗΣ και τη διαχείριση των υδάτων της πόλης από ιδιώτες.
Ο Υφυπουργός με τη σειρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαίρεσης των ΥΗΣ από το νομοσχέδιο, ενώ για το θέμα των υδάτων ενημέρωσε ότι γίνεται επεξεργασία άλλου νομοσχεδίου που θα αφορά τη διαχείριση των υδάτων προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Ως εκ τούτου ζητούμε από τους Βουλευτές του Νομού μας να διερευνήσουν κατά πόσο διασφαλίζονται τα συμφέροντα της Έδεσσας στο εν λόγω νομοσχέδιο.

ΥφΠΕΚΑ
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε ότι συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι στη ψήφιση του νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αποτροπή του.