Δύο νέα έργα, στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης του Προγράμματος Leader (Άξονας 4) υπογράφηκαν σήμερα (22/7) από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους εκπροσώπους των δικαιούχων φορέων. Το πρώτο έργο αφορά το Δήμο Έδεσσας και την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου. Δικαιούχος του δεύτερου έργου είναι η Αγροτική Εμπορική Επιχείρηση Φρούτων και Λαχανικών «Γκρέκο».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
1. Αρδευτικό δίκτυο Τοπικής Κοινότητας Φλαμουριάς, προϋπολογισμού 264.000,00 ευρώ και
2. Ίδρυση Μονάδας συσκευασίας, τυποποίησης, αποθήκευσης νωπών οπωροκηπευτικών, σύκων και ξηρών καρπών, προϋπολογισμού 604.000,00 ευρώ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση των έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τόνισε «Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων έχουμε άμεσα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία της Πέλλας. Κινείται η τοπική αγορά, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζονται καλύτερες προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των οικονομικών και εμπορικών μας συναλλαγών. Ειδικά το αρδευτικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Φλαμουριάς, συμβάλλει στη διευκόλυνση των τοπικών παραγωγών σε μία περιοχή με μοναδικό μικροκλίμα και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Στόχος μας είναι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις να αξιοποιούνται σε παραγωγικούς τομείς και με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία».