Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Εκπαίδευση μελισσοκόμων-230714

Στην εκπαίδευση μελισσοκόμων που διεξήχθη στο Κέντρο Σκύδρας του ΕΛΓΟ Δήμητρα, στο Μαυροβούνι, από 21 έως 23 Ιουλίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στην εκπαίδευση και, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ανάπτυξη της μελισσοκομίας για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της Π.Ε. Πέλλας. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «αποτελεί ένα συμπληρωματικό εισόδημα για τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους αλλά και ένα πλήρες εισόδημα για τους επαγγελματίες. Κύριο μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι ο στοχευμένος εμπλουτισμός με επιπλέον ενδημικά φυτά (μελισσοκομικά) που θα μειώσουν τις μετακινήσεις των μελισσοκόμων και θα επιφέρουν παραγωγή εξαιρετικών μελισσοκομικών προϊόντων με την καθοδήγηση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας».

Οι ενδιαφερόμενοι (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) μελισσοκόμοι ήτοι, γύρω στα 70 άτομα, εκπαιδεύτηκαν στη βασιλοτροφία, στις μεθόδους παραγωγής βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης καθώς επίσης στην παραγωγή λοιπών, σύνθετων προϊόντων κυψέλης όπως καλλυντικά, προϊόντα διατροφής κ.ά.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στα πλαίσια της δράσης 1.3 Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με φορέα υλοποίησης τον ΕΛΓΟ Δήμητρα Κέντρο Σκύδρας και φορέα ελέγχου τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Οι εκπαιδευτές ήταν ο κύριος Γ. Γκώρας και η κυρία Χ. Τανανάκη, Επίκουροι Καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.