Αγαπήνεια2014 (1)

Αγαπήνεια2014 (2)Στις εκδηλώσεις «Αγαπήνεια 2014» που πραγματοποιήθηκαν στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας προς τιμή του Σαράντου Αγαπηνού, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Τέλλος Άγρας ή Καπετάν Άγρας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.
Οι Γαργαλιάνοι είναι η γενέτειρα του Καπετάν Άγρα, ο οποίος αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες μορφές του Μακεδονικού Αγώνα και μαρτύρησε μαζί με τον Αντώνη Μίγκα στην περιοχή μας, έξω από την Καρυδιά στο χώρο που σήμερα υπάρχει το μνημείο.
Στις εκδηλώσεις «Αγαπήνεια», εκτός από τους Δημάρχους Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια και Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, συμμετείχε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, τοπικοί αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Αγαπήνεια2014 (3)

 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ξεχωριστή στιγμή των εκδηλώσεων ήταν η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς, που προσκλήθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων για να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις προς τιμή του Σαράντου Αγαπηνού.

 

 

Αγαπήνεια2014 (4)

 

Αγαπήνεια2014 (5)