TOSYNΟ Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο για το θέμα που προέκυψε για τις παιδικές χαρές.

‘’Κύριε Υπουργέ,

Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η αφορμή για την επικοινωνία μας στάθηκε ένα θέμα που κληρονομήσατε από τον προκάτοχο σας και που εύστοχα θα λέγαμε, έρχεται να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ωστόσο, ήλθε στο προσκήνιο, εξαιτίας ενός θλιβερού γεγονότος που συντάραξε το πανελλήνιο και όχι της προνοητικότητας που θα έπρεπε να υπάρχει.
Οι παιδικές χαρές είναι η ίδια ζωή για τα παιδιά της επαρχίας και όχι μόνο, καθώς ίσως, σε μορφή υπερβολής εκεί μεγαλώνουν καθημερινά.
Ο εκσυγχρονισμός τους, που ουσιαστικά σημαίνει και την ασφάλεια που απαιτείται, επιβάλλεται, ωστόσο, η μικρή περίοδος που είχε δοθεί γι΄αυτό, σε συνδυασμό για τις ασαφές πηγές χρηματοδότησης που απαιτούνται γι΄αυτό, περισσότερο ως θηλιά στο λαιμό κατά των Δημάρχων μοιάζει, παρά ως απαιτούμενη ανάγκη.
Σε αυτή την χρονική στιγμή, όπου τα χρήματα δεν περισσεύουν σε κανένα, οι Δήμοι όλης της χώρας, όπως και ο δικός μας Δήμος Έδεσσας είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτήν την υποχρέωση.
Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν παίρνουμε το μέρος των Δήμων. Είμαστε όμως, υπέρ της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκει λίγες στιγμές χαράς στις παιδικές χαρές για τα παιδιά της και που κινδυνεύει να της στερηθεί, εξαιτίας αυτής της λογικής.
Θέλουμε ασφαλείς παιδικές χαρές, χωρίς όμως, να στερηθεί κακώς τις υπάρχουσες.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα κάνετε στις επαφές σας με τους Δημάρχους γι΄αυτό το ζήτημα, μπορούμε όμως, να σας πούμε ότι ζητάμε να βρείτε τους τρόπους για να καλυφτεί όσο πιο γρήγορα αυτή η ανάγκη.
Δεν είναι μόνο μια υποχρέωση των Δήμων, αλλά και της ίδιας της πολιτείας, που έστω και τώρα αντιλήφθηκε τι ακριβώς πρέπει να γίνει.
Ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, αλλά το κυριότερο, ως γνώστης της καθημερινότητας, είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξετε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου άμεσα να βρεθεί η λύση που χρειάζεται.΄΄
Με εκτίμηση,
Αντώνης Μπουρδάνης
Πρόεδρος Το.Συ.Νέων Δήμου Έδεσσας