neoi

Σε εφαρμογή μπαίνει από το υπουργείο Εργασίας η νέα πρόσκληση για 50.000 θέσεις με επιταγή εισόδου στην εργασία για νέους έως 29 ετών. Αντικείμενοτης δράσης αποτελεί η παροχή σε50.000 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών και ειδικότερα σε 12.000 νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών και 38.000 νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες
  • πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και
  • υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων καθόλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Σκοπός της δράσης είναι η είσοδος στην αγορά εργασίας των νεοεισερχομένων άνεργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, με την τοποθέτησή τους σε θέσεις πρακτικής άσκησης που προσφέρουν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

  •    Η υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα γίνεται προσωπικά από τον κάθε ενδιαφερόμενο άνεργο
  •    Η υποβολή αίτησης είναι δυνατή μόνο κατά διάστημα που εχει καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου.
  •    Η αίτηση υποβάλλεται μόνο μέσα από την ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.
  •    Αιτήσεις σε ημερομηνία προγενέστερη των προαναφερόμενων και σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα δεν είναι έγκυρες και δεν εξασφαλίζουν συμμετοχή του ενδιαφερόμενου ανέργου στο πρόγραμμα.
  •    Η σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ ωφελούμενου, επιχείρησης και παρόχου κατάρτισης δεν αποτελεί σύμβαση εργασίας, αλλά σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης. Κατά συνέπεια, ο ωφελούμενος-άνεργος είναι καταρτιζόμενος και θα δικαιούται εκπαιδευτικό επίδομα.
  •    Μετά από τη λήξη της 5μηνης πρακτικής άσκησης και εφόσον η επιχείρηση το επιθυμεί, μπορεί να προσλάβει τον καταρτιζόμενο ως εργαζόμενο πλέον, υπογράφοντας σχετική σύμβαση εργασίας.
  •    Επίσημη πληροφόρηση για το πρόγραμμα παρέχεται μόνο από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: www.epanad.gov.gr, www.eye-ekt.gr, www.voucher.gov.gr και την επίσημη τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του Υπουργείου 800 11 44444.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους των Αξόνων Προτεραιότητας και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης, οι οποίοι είναι:

(α) Ειδικοί Στόχοι:

(i) Ενίσχυση της απασχόλησης των νέων μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

(ii) Ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

(iii) Ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων και των ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες, που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας μέσω της εφαρμογής ειδικά στοχευόμενων δράσεων.

Τις επομενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα στη σελίδα www.voucher.gov.gr. προκειμένου οι υποψήφιοι να κάνουν αιτήσεις για τις παραπάνω θέσεις.

Το ΚΔΒΜ Computer Studies και το ΕΛΚΕΔΙΜ Έδεσσας συμμετείχαν με επιτυχία στην περσινή αντίστοιχη δράση, καταρτίζοντας νέους του Νομού Πέλλας σε σύγχρονες και περιζήτητες ειδικότητες.

Οι άνεργοι που επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και θέλουν περισσότερη πληροφόρηση για τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στην Έδεσσα ή υποβοήθηση για την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του Υπουργείου, μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία μας, καθημερινά 10:00 με 13:00 και 17:30 με 21:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2381051119
Αγγελή Γάτσου 15, Έδεσσα