Σε μία σεμνή τελετή στον προαύλιο χώρο της έδρας της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Αντιπεριφερειάρχης & Περιφερει ακοί Σύμβουλοι Πέλλας

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές, παραγωγικοί φορείς και πλήθος πολιτών. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στο πλαίσιο αρχών και στόχων της νέας περιφερειακής διακυβέρνησης:

«Η λιτή τελετή της ορκωμοσίας σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ηγέτη τον Απόστολο Τζιτζικώστα και μία νέα, διαφορετική αφετηρία.
Με την εμπειρία της προηγούμενης θητείας, αλλά σε ένα περιβάλλον με πολλές νέες και δύσκολες προκλήσεις, καλούμαστε να διαχειριστούμε τα προβλήματα και να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες για κοινωνική και οικονομική ευημερία.

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θε οδωρίδης-Υπογραφή

Οι πολίτες, με τις επιλογές τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έδειξαν ότι πιστεύουν στο θεσμό της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Σε αυτό το κάλεσμα των τοπικών κοινωνιών, οφείλουμε να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους και να ανταποκριθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Η δημοσιονομική κατάσταση επιβάλλει να είμαστε ρεαλιστές. Χρειάζεται να ιεραρχήσουμε με προσοχή τις προτεραιότητές μας. Να σχεδιάσουμε έξυπνες δράσεις, μικρού προϋπολογισμού και υψηλής ανταποδοτικότητας.

Τους προηγούμενες μήνες εγκαινιάσαμε και παγιώσαμε ένα νέο μοντέλο Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο πρότυπο της τοπικής κυβέρνησης. Το μοντέλο αυτό χρειάζεται να τροφοδοτηθεί με ένα νέο όραμα. Οι διεθνείς εξελίξεις δείχνουν ότι χρειάζεται να είμαστε περισσότερο ευρηματικοί και ευέλικτοι.

Οι εξελίξεις απέδειξαν ότι οι στρατηγικές μας επιλογές για μία ενιαία περιφέρεια, για εξωστρέφεια και για καινοτομία ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Έχοντας μία σταθερή βάση και αξιοποιώντας κατάλληλα το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας μπορούμε να προχωρήσουμε τον προγραμματισμό μας για το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης).

Παραμένοντας σταθεροί στους στόχους μας, δουλεύοντας με στρατηγική και όραμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα έρχονται».

Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβου λίου Κεντρικής Μακεδονίας