Πρόγραμμα Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου 2014

“Πως θα παρακολουθήσετε τις ακροάσεις”

A4673B1FDE2CF6C156F27A24ACC405C4

Τη Τρίτη, και ώρα 10.00 – 13.00, ο Carlos Moedas (Πορτογαλία), προτεινόμενος Επίτροπος για την Έρευνα, Επιστήμη και την Καινοτομία θα παρουσιαστεί μπροστά στην επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ακρόαση σε live streaming εδώ. Την ίδια ώρα, θα λάβει χώρα η ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis (Λιθουανία), στην επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Στις 14.30 – 17.30, θα λάβει χώρα η ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Δημήτρη Αβραμόπουλου (Ελλάδα), στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης, και Εσωτερικών Υποθέσεων. (μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ) όπως και του προτεινόμενου Επιτρόπου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, Johannes Hahn (Αυστρία), στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ)

Στη συνέχεια, στις 19.00 – 22.00, θα λάβει χώρα η ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη (Κύπρος), στην επιτροπή Ανάπτυξης, και την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Παράλληλα, ο προτεινόμενος Επίτροπος για τις Μεταφορές και το Διάστημα, Maros Sefcovic (Σλοβακία), θα παρουσιαστεί στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ακρόαση εδώ

Οι προτεινόμενοι Επίτροποι, όπως έχουν παρουσιαστεί από το νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Jean-Claude Juncker, θα αξιολογηθούν από τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου. Τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών θα αξιολογήσουν την καταλληλότητα των προτεινόμενων Επιτρόπων, πριν η Ολομέλεια δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Επιτροπή.

Κάθε ακρόαση θα διαρκέσει τρεις ώρες και θα μεταδοθούν όλες ζωντανά και μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις ακροάσεις της Δευτέρας στο κανάλι του Ebs.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για την παρακολούθηση και την κάλυψη των ακροάσεων.

Για να ενσωματώσετε το ζωντανό βίντεο των ακροάσεων στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε να πάτε στο κανάλι του Ebs, που θα μεταδίδει ζωντανά την εκάστοτε ακρόαση, και να κάνετε αντιγραφή τον κώδικα embed που θα βρείτε πάνω και δεξιά στο βίντεο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τις ακροάσεις στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), οι οποίες ξεκινούν την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 7 Οκτωβρίου. Το Γραφείο του ΕΚ θα είναι ανοιχτό για τους δημοσιογράφους όλες τις μέρες και καθ’ όλη τη διάρκεια των ακροάσεων.

Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα των ακροάσεων της Τρίτης:

 

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
(6 ακροάσεις)
10.00-13.00 Carlos MOEDAS
(Πορτογαλία)

Έρευνα, Επιστήμη και Καινοτομία

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) Vytenis
ANDRIUKAITIS
(Λιθουανία)

Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI)

14.30 – 17.30 Δημήτρης
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
(Ελλάδα)

Μετανάστευση και Εσωτερικές Υποθέσεις
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)
Johannes HAHN
(Αυστρία)
Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET)

19.00 – 22.00 Christos
STYLIANIDES
(Κύπρος)

Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Ανάπτυξης (DEVE) Maroš ŠEFČOVIČ
(Σλοβακία)
Μεταφορές και διάστημα
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN)