Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γεώργιο Στύλιο, με αφορμή της αδικίας που δημιουργήθηκε σε βάρος του ΙΕΚ Έδεσσας και των νέων της περιοχής, η επιστολή έχει ως εξής:
Τον
‘’Κύριε Υφυπουργέ,

antonismpouΜε έκπληξη και λύπη, διαβάσαμε στον τοπικό τύπο τα όσα συμβαίνουν για μια ακόμη χρονιά στο ΙΕΚ Έδεσσας και ειλικρινά θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας στα κεντρικά σχέδια, που γκρεμίζουν τα όνειρα εκατοντάδων νέων, οι οποίοι επενδύουν σε ευκαιρίες, τις οποίες στη συνέχεια βλέπουν να χάνονται, εξαιτίας της κρατικής αναλγησίας.
Η επένδυση στην γνώση και στην εξειδίκευση, είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο για την νεολαία της κρίσης και της αυξημένης και παγιωμένης ανεργίας και στην περιοχή.
Αντί λοιπόν να συνδράμετε στην λύση του προβλήματος, εσείς με όποια άνεση σας διακρίνει, σβήσατε από τον εκπαιδευτικό χάρτη τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς.
Το ΙΕΚ Έδεσσας έχει πρωταγωνιστήσει στην επαγγελματική κατάρτιση και τα τελευταία χρόνια απαξιώνεται συστηματικά από την κεντρική διοίκηση.
Οι νέοι και φέτος έδωσαν ένα βροντερό παρόν στην πρόσκληση για κατάρτιση, γνωρίζοντας ότι η πρόταση της διοίκησης, για την λειτουργία 14 ειδικοτήτων που είναι συνυφασμένες με τις τοπικές ανάγκες στην αγορά εργασίας, μπορεί να τους δώσει το δικαίωμα να ξεφύγουν από την μάστιγα της ανεργίας.
Πόσο θλιβερό ακούγεται στα αυτιά όλων μας, όταν υπάρχει η ανάγκη για την μείωση της ανεργίας και όταν το ίδιο κράτος κάνει ότι μπορεί για να την συντηρήσει;
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας, εκπροσώποντας έναν μεγάλο αριθμό αυτών των ανθρώπων που απογοητεύτηκαν από αυτην την εξέλιξη, σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας για την λειτουργία μόλις 3 τμημάτων και να προσθέσετε σε αυτές τις προτάσεις του ΙΕΚ για την λειτουργία και άλλων ειδικοτήτων, όπως αυτή του Φύλακα Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων, που από ότι φαίνεται την απορρίψατε από την Έδεσσα και την δώσατε σε άλλα ΙΕΚ που κατά σύμπτωση βρίσκονται μόνο στην Στερεά Ελλάδα και την Πελλοπόνησο.’’

Ο Πρόεδρος
ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας
Αντώνης Μπουρδάνης