Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας και βρίσκονται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας

_________

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Έδεσσα έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Κατσάρα-Βλάχου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημήτριος Αλεβίζος, εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τοπικών συλλόγων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Υποστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Στούμπο. Ο κ. Στούμπος αναφέρθηκε στην ένδοξη ιστορία των ελληνικών στρατευμάτων από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην γενναιότητα, στις ηθικές αξίες και αρετές που διακρίνουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, επισήμανε την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε εκδήλωση στο ηρώο πεσόντων της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδια, κατάθεση στεφάνων, τέλεση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση μικρής δεξίωσης στην Λέσχη Αξιωματικών της Μεραρχίας.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε «υγεία και ψυχική και πνευματική αντοχή σ’ όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Με την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, η πατρίδα μας να βαδίσει σε δρόμους ανάπτυξης, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας».