xoulidou-620x320

Λίγη ώρα μετά την καταγγελία ΒΟΜΒΑ του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ότι «προσέφεραν 3 εκατομμύρια ευρώ σε βουλευτή του κόμματος του για να φύγει», η Σταυρούλα Ξουλίδου μιλώντας στο Blue Sky, αποκάλυψε ότι γαλάζιο στέλεχος της τηλεφώνησε και της πρότεινε να λάβει 3.000.000€,  προκειμένου να φύγει από τους ΑΝΕΛ και να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τηλεφωνικά έχει γίνει αυτός ο διάλογος… μπορούν να ελεγχθούν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει τέτοια πίεση στους ΑΝΕΛ, τέτοιοι εκβιασμοί. Εμείς προκαλούμε το ΣΔΟΕ να έρθει να μας ελέγξει» τόνισε επί λέξει η κ.Ξουλίδου.

Σε ερώτηση για το ποιος της τηλεφώνησε, η βουλευτής των ΑΝΕΛ απέφυγε να αναφέρει ονόματα, είπε ωστόσο με νόημα πως «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν όρια, ότι θέλουν μπορούν να το πετύχουν».

«Ξεκινάνε λοιπόν λέγοντας μου στο τηλέφωνο.. ξέρουμε πολύ καλά την οικονομική σου κατάσταση… και μπορείς να λύσεις το πρόβλημα σου και έχεις παιδιά. Μου είπε στο τηλέφωνο ότι κάποιοι δίνουν 2-3 εκατομμύρια ευρώ» πρόσθεσε η κ.Ξουλίδου.

Προχώρησε μάλιστα ακόμη πιο πέρα, εμπλέκοντας και τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτη Μελά, αφού -όπως είπε- το ίδιο στέλεχος της Ν.Δ. της έγραψε σε e-mail ότι ο κ. Μελάς χρηματίστηκε για την εκλογή του Προέδρου.

Στην εκπομπή παρενέβη λίγο αργότερα,  ο Π. Μελάς για να διαψεύσει τα καταγγελλόμενα και να ζητήσει από την Στ. Ξουλίδου να κατονομάσει το στέλεχος της Ν.Δ., ώστε να του κάνει μήνυση.

«Αυτά που ακούστηκαν εκεί. Αυτές οι αισχρότητες, αυτά τα ψέματα, αυτές οι κακοήθειες… λέω λοιπόν στην κα Ξουλίδου ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση ή θα κάνω μήνυση στην ίδια» είπε ο κ.Μελάς φωνάζοντας.

«Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτήν κακοήθεια για μένα; Ποιος είναι αυτός;» διερωτήθηκε ο κ.Μελάς,  με την κυρία Ξουλίδου να του απαντά «στον αέρα δεν μπορώ να πω ποιος είναι».

Ο κ.Μελάς προειδοποίησε ότι ο ίδιος θα πάει στην δικαιοσύνη.

«Όποιος έχει ευθύνη για αυτό, θα το πληρώσει» είπε με νόημα ο κ.Μελάς στην εκπομπή “Παρεμβάσεις”.

«Αύριο το πρωί να μου δώσει το όνομα για να του κάνω μήνυση. Κακώς η κα Ξουλίδου δεν μου το ‘χε πει, παρά κάθεται και λέει στην τηλεόραση αυτές τις βρωμιές ότι ο Μελάς “ τα πήρε”. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ψέματα» πρόσθεσε ο κ.Μελάς.

Μακρή της ΝΔ: “Αυτά που λέτε κυρία Ξουλίδου εμένα μου φαίνονται ύποπτα”

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες της κας Ξουλίδου,  η  βουλευτής της ΝΔ, Ζ.Μακρή, την διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν θέλει να την εξαγοράσει.

«Είναι πολιτικά άκομψο αυτό που κάνετε και απίστευτα επιπόλαιο, το ότι ενώ είχατε ραντεβού με το συγκεκριμένο κύριο δεν ειδοποιήσατε την αστυνομία. Εφόσον δεν είχαν ειδοποιηθεί…, ούτε την δοσοληψία, ούτε την δωροδοκία θα μπορούσατε να αποδείξετε. Συνεπώς, αυτά που λέτε εμένα μου φαίνονται ύποπτα. Είναι απολύτως καταδικαστέα, αλλά και εσείς εκμεταλλεύεστε ένα περιστατικό που δεν το χειριστήκατε πολιτικά προσεκτικά» τόνισε η κ.Μακρή.

Καμμένος: “Λέει αλήθεια η Ξουλίδου – Ήμουν ενήμερος – Πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη”

Ο κ.Καμμένος λίγο αργότερα με τηλεφωνική παρέμβαση στο Blue Sky, επιβεβαίωσε ότι έχει γνώση των όσων κατήγγειλε η κα Ξουλίδου.

«Είναι αλήθεια όλα αυτά που ακούσατε. Η κα Ξουλίδου με προειδοποίησε ότι υπάρχει μια τέτοιου είδους προσφορά. Της είπα να αποδεχτεί την πρόταση προκειμένου να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι υπάρχουν κάποιοι που προσφέρουν χρήματα για να γίνουν αποστασίες από την μεριά των ΑΝΕΛ» είπε ο κ.Καμμένος, επαναλαμβάνοντας πως αν και είχε κλειστεί ραντεβού, ο συγκεκριμένος κύριος που έκανε την προσφορά ανέβαλε δύο φορές το ραντεβού.

«Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει άμεσα. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το πρόσωπο το οποίο έκανε την συγκεκριμένη πρόταση. Πιστεύω ότι μπορούν να βγουν σοβαρά αποτελέσματα σε σχέση με το τι έχει συμβεί με την επίθεση που έχουν δεχτεί οι ΑΝΕΛ για να υπάρχουν αποστασίες και να βρεθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών που θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ.Καμμένος.

«Η κα Ξουλίδου φοβισμένη ήρθε και μου είπε την αλήθεια. Άκουσα τους διαλόγους. Προσπαθήσαμε να τον φέρουμε (εννοεί τον άνθρωπο που της τηλεφώνησε)  στο γραφείο της, ώστε να τον πιάσουμε με την γίδα στην πλάτη» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όταν ρώτησαν τον κύριο Καμμένο «αν αυτός που γνωρίζει την ΝΔ από παιδί, ξέρει και ποιος κρύβεται πίσω από τα τηλεφωνήματα», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν ανέφερε ονόματα και απάντησε λέγοντας: «η ΝΔ του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του παρελθόντος».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην εκπομπή Kontra24  η κ. Ξουλίδου επανέλαβε τις καταγγελίες της για απόπειρα χρηματισμού της από στέλεχος της Ν.Δ.