Το Δ.Σ. της Τετάρτης 26 Νοέμβρη άρχισε με τις καθιερωμένες ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο. Ο Μιχάλης Φουνταλής ρώτησε για το Κέντρο Καταρρακτών, αν θα κλείσει έτσι όπως διαρρέεται από τον τοπικό Τύπο μολονότι, πολλοί, όπως κι ο ίδιος είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις στον χώρο.

IF

Ο κύριος Δημητριάδης στο ίδιο μήκος κύματος περί Κέντρου Καταρρακτών καθώς επίσης για το 5ο Δημοτικό Σχολείο όπου όταν βρέχει κάποιες αίθουσες μυρίζουν άσχημα με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει μάθημα.
Ο Χρήστος Πισλίνας μίλησε για το σοβαρό θέμα των αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων. Υπάρχουν κατάλληλα καταρτισμένα άτομα για περισυλλογή επικείμενων επικίνδυνων σκύλων; Είναι ενημερωμένοι οι συνδημότες μας για το νόμο 40/39 του 12; Επίσης υπάρχει μια αρρώστια στους σκύλους η επονομαζόμενη ΛΕ-ΙΣΜΑΝΙΑ γι’ αυτό και πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή για τεστ στα αδέσποτα.

IF
Ο Αντώνης Ρυσάφης ζήτησε ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την Τουριστική Α.Ε. καθώς επίσης και για την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων να υπάρχει μια σύγκληση συνεδρίασης μια φορά τον μήνα διότι αν δεν συστήνεται προβλέπονται κυρώσεις.
Τέλος ο Γιάννης Σόντρας ζήτησε για το θέμα της Τουριστικής Α.Ε. ειδική συνεδρίαση για ενημέρωση καθώς επίσης για ποιο λόγο δεν συμμετέχει ο Δήμος μας σε ένα πανελλαδικό πρόγραμμα όπου θα μπορούσαμε να προσλάβουμε καθηγητές φυσικής αγωγής. Επιπλέον, ένα περίεργο θέμα ήταν η καταγγελία του τοπικού συμβουλίου των Βρυττών προς τον αντιδήμαρχο κύριο Π έτκο, όπου το τ.σ. αποφάσισε σε συγκεκριμένο σημείο να γίνει η αγροτική οδοποιία αλλά δεν λήφθηκε υπόψη αυτή η απόφαση. Θεωρούμε ότι πρέπει να διαλευκανθεί το ζήτημα στον ήλιο…

Ο Δήμαρχος παίρνοντας τον λόγο δήλωσε κατηγορηματικά ότι «το φωναζω και το βροντοφωνάζω, το Κέντρο Καταρρακτών δεν θα κλείσει». Μάλιστα σήμερα θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους του Κ.Κ. Διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις γιορτές θα έλθει ως θέμα στο Δ.Σ. «Σαφώς και πρέπει να καλυτερέψει η λειτουργία. Κάνει μεγάλη ζημια η φήμη ότι το Κ.Κ. κλείνει μιας και το έχουν νοικιάσει πολλοί για διάφορες εκδηλώσεις».

IF

Η αντιδήμαρχος Μαρούλα Κατσάρα πήρε τον λόγο για τα αδέσποτα. Πληροφόρησε το Σώμα ότι θα κατασκευαστεί κυνοκομείο στην πόλη μας καθώς κι ότι την κατήγγειλαν γνωστοί της συνδημότες για αδέσποτους σκύλους που εξαιτίας τους δεν μπορούσαν να μπουν στα σπίτια τους και τα καταστήματά τους. Έδωσε τις απαιτούμενες απαντήσεις στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερη. Όσον αφορά την περισυλλογή δεν έχει συσταθεί αρμόδια επιτροπή κατάλληλα καταρτιζόμενη αλλά προβλέπεται να γίνει στο εγγύς μέλλον. Αυτήν τη στιγμή τη δουλειά αυτή, την έχει αναλάβει ο κύριος Γιαννακέρης.

Όσον αφορά το 5ο Δημ. Σχ. ο δήμαρχος διεμήνυσε ότι θα επιληφθούν οι αρμόδιοι για να δοθεί ολοκληρωμένη λύση δίχως ημίμετρα.

IF

Έτσι άρχισαν και τα θέματα. Τα τέσσερα πρώτα ήταν αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις, στην Άρνισσα 1608 μ. στην Παναγίτσα 1750 μ. και στην Κερασιά 1405 μ., όσον αφορά για τον Άγρα θα γίνει ασφαλτόστρωση στον κεντρικό δρόμο «είσοδοι» καθώς ξηλώνονται τα πεζοδρόμια για να τοποθετηθούν νέα, γίνονται δενδροφυτεύσεις και θα εγκατασταθούν λάμπες LED.
Το ρολόι της πόλης θα λειτουργεί κανονικά κατά τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς…
Από 13 Δεκέμβρη μέχρι 4 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στο Τημενιδών και την πλατεία Στουγιαννάκη με μουσική, θέατρο, εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου θα συμμετάσχουν και μαθητές σχολείων με στολισμό χριστουγεννιάτικων δένδρων!