facebook2-620x320

«Παγίδες» σε ανήλικα αγόρια έστηνε στο Facebook ένας υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος στη Δράμα, ο οποίος με πλαστό προφίλ αποπλανούσε τα παιδιά.

Πρόκειται για έναν 60χρονο, υπάλληλο της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος ήταν αποσπασμένος στο καπνολογικό ιστιτούτο. Ο ίδιος με ένα πλαστό προφίλ και με το όνομα Στιβ Παπάς «ψάρεψε» μέσω του διαδικτύου 13χρονα αγόρια και τα αποπλανούσε, έως ότου έγινε καταγγελία στην αστυνομία και του έστησαν παγίδα.

Για να τον παγιδεύσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους, οι αστυνομικοί δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ με στοιχεία αγοριού που δήλωνε ανοιχτά τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις, και ο 60χρονος άρχισε να συνομιλεί με το υποτιθέμενο αγόρι για 2 μήνες προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις.

Μάλιστα, από τη συνομιλία αυτή προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο άνδρας ασέλγησε σε βάρος ανηλίκου, ενώ κανόνισε να συναντηθεί με το υποτιθέμενο αγόρι. Το ραντεβού ορίστηκε στο διαμέρισμα του 60χρονου στη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε αστυνομικός και τον συνέλαβε.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, αποπλάνηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, ασέλγεια παρά φύσει με ανήλικο, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προσώπου που δεν συμπλήρωσε τα 15έτη, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους κατ’ εξακολούθηση.

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο του υπαλλήλου. Ο συλληφθείς θα απολογηθεί στην υπηρεσία του με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.