Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», με προσανατολισμό την προαγωγή της Υγείας των δημοτών της πόλης της Θεσσαλονίκης, οργανώνουν συστηματικά δράσεις με στόχο τη σωστή ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και ενισχύουν, μέσω των παρεμβάσεων που υλοποιούν, τη διαμόρφωση υγιεινών στάσεων και συμπεριφορών.

World-AIDS-Day-2012_1
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014, συνδιοργανώνουν, στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.
Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets θα διανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014 στις 19:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον») θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.
Η αφή των κεριών θα πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, οι σχολές χορού Line of Dance, Danza Fuerte και το Τμήμα Γυμναζομένων ΧΑΝΘ – Πρόγραμμα Τζαζ θα πραγματοποιήσουν χορευτικές παραστάσεις. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν μουσικά με πιάνο από την παιδική χορωδία «Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα» .