Κερδήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα για την κεραία της Πυλαίας, όπως πιο πριν και η προσωρινή διαταγή, ενώ ταυτόχρονα η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης θυροκόλλησε στην οδό Βενιζέλου 26 την απόφαση κατεδάφισης του κεραιοσυστήματος θεωρώντας το αυθαίρετο.

κεραία_κινητής_τηλεφωνίας

«Πρόκειται για σημαντική απόφαση γιατί είχαν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες», δήλωσε ο δικηγόρος των κατοίκων και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Το δικαστήριο των ασφαλιστικών δέχτηκε την επιχειρηματολογία μας και το αίτημά μας να διαταχθεί η προσωρινή διακοπή των εργασιών εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και η απομάκρυνση των μηχανημάτων. Με την ανάκληση της άδειας που πετύχαμε από την Πολεοδομία και την εντολή κατεδάφισης ως αυθαιρέτων των τριών κεραιών εντός 30 ημερών, είναι σαφές ότι εξασφαλίσαμε μια κίνηση ΜΑΤ προς τους αυθαιρετούντες. Τονίζουμε και πάλι ότι η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της θα πρέπει να πάψουν να στηρίζουν τα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας».

Πρόκειται για μια δικαίωση των αγώνων των κατοίκων της Πυλαίας και των γονέων του γειτονικού Δημοτικού Σχολείου, που ανάγκασαν και τον Δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη να στηρίξει την προσπάθεια.

Οι κεραίες της COSMOTE είναι καμουφλαρισμένες ως καμινάδες, σε δώμα διώροφης κατοικίας που βρίσκεται σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το 1ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, γήπεδο μπάσκετ και πάρκο-χώρο παιδικής χαράς, τα οποία και απέφυγαν επιμελώς να εμφανίσουν στα σχέδια προς την Πολεοδομία, με στόχο να αποπροσανατολισθούν οι υπηρεσίες και οι περίοικοι και να μην ανακαλύψουν την παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εγκατάσταση.