safe_image.phpΤο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια συνεργασίας με την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, θα υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου» συνολικής διάρκειας 150 ωρών, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες. Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν και να ερμηνεύουν την ποντιακή διάλεκτο και να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας την, ενώ θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης. Θα πραγματοποιούνται δύο εκπαιδευτικές συναντήσεις των 3 ωρών, κάθε Τετάρτη απογευμα και Σάββατο πρωί στην ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ, ενώ για να ολοκληρωθεί το τμήμα μέχρι τέλος Ιουνίου, θα χρειαστεί να προστεθούν και 6 συναντήσεις σε απογεύματα Δευτέρας. Κάθε εκπαιδευόμενος δικαιούται το 20% των ωρών του προγράμματος σε απουσίες. Ο κατάλογος των εκπαιδευομένων εφ’ όσον ξεκινήσει η λειτουργία του τμήματος, δεν επιδέχεται αλλαγές προσώπων.
Η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλμωπίας, συνεχίζεται επιτυχώς για 2η συνεχή χρονιά, από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και ΤΟΠΙΚΗΣ εμβέλειας. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Άλλα προγράμματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν από το ΚΔΒΜ, είναι τα ακόλουθα:
Εθνικής Εμβέλειας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ι)
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (ΙΙ)
ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΙΙΙ)
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA)
ΒΑΣΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ Α1
ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΥΓΙΕΙΝΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ/ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ
ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΦΟΡΜΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Β. Τοπικής Εμβέλειας
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Γενικό πλαίσιο
Άθληση στην Τρίτη Ηλικία
Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί

Τα προγράμματα που υλοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα είναι τα Εθνικά. Από τα Τοπικά θα υλοποιηθεί μόνο η Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου όπου οι εκπαιδευτές (φιλόλογοι ή δάσκαλοι πιστοποιημένοι), έχουν ήδη επιλεγεί με ξεχωριστή προκήρυξη. Νέα τοπικά προγράμματα θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα και θα υλοποιηθούν μετά την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης των εκπαιδευτών.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και Τρίτη 30 Δεκεμβρίου:
– στην ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ Παύλου Μελά 87-Αριδαία, Τηλ./Fax:23840 21288 Πρόεδρο κο Κουκλίδη ή Αντιπρόεδρο κο Παυλίδη – μόνο Πέμπτες 6-9 μ.μ.
– στο Δήμο Αλμωπίας στην Αριδαία (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο). Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, όλες τις εργάσιμες μέρες- ώρες 11-2.00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265 (Τρίτη και Παρασκευή 10.00 π.μ.-13.00 μ.μ.)
e-mail: [email protected] gmail .com
https://www.facebook.com/kdvmalmopias

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία, τηλ. what’s up 6932071906 (κάθε μέρα 12-2 μ.μ. και 5-6 μ.μ.), e-mail: [email protected]

Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ήδη υπάρχουν αιτήσεις, οποτε οι θεσεις ειναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.