Τα παραχωρηθέντα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου γραφεία, εγκαινίασαν το μεσημέρι της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου 2014 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, παρουσία της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο., μελών και προσκεκλημένων του σημαντικού πολιτιστικού φορέα με διεθνή εμβέλεια.

 1

    Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος αφού ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και την κ. Μαυρίδου επισήμανε: « Το πρώτο δείγμα συνεργασίας Περιφέρειας και Φεστιβάλ Ολύμπου είναι τα γραφεία που εγκαινιάζουμε σήμερα. Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. δεν είναι απλά ένας οργανισμός που προσφέρει εκδηλώσεις, αλλά είναι ο φορέας που σηματοδοτεί την πολιτιστική ταυτότητα της Πιερίας και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας. Αν η Πιερία μπορεί να επιδείξει ένα χώρο που αγκαλιάζει και εκφράζει όλους τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς ,είναι το Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο χώρος που μας φιλοξενεί μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε και το πλούσιο αρχειακό μας υλικό. Συνεχίζουμε την προσφορά στον τόπο μας».

 2

    Απαντώντας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε: «Τα σημερινά εγκαίνια έπρεπε να είχαν γίνει πριν από καιρό. Δεν είναι ούτε χάρη, ούτε κίνηση διευκόλυνσης. Είναι δείγμα με το οποίο η Αυτοδιοίκηση πιστεύει στον θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου που προβάλλει την Πιερία και στηρίζει την οικονομία. Η Πιερία είναι η κορωνίδα του πολιτισμού και τουρισμού της Περιφέρειας μας. Θεωρώ ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου και αυτό της Επιδαύρου είναι τα σημαντικότερα Φεστιβάλ της χώρας. Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίζουμε ως Περιφέρεια με όλες τις δυνατότητες μας τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου».

 5

    Από την πλευρά της, η οικοδέσποινα του χώρου που πλέον φιλοξενεί τον ΟΡ.ΦΕ.Ο.  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου στο χαιρετισμό της είπε: «Σας υποδέχομαι με τα λακωνικά λόγια. Όταν θέλεις μπορείς. Εμείς το θέλαμε και βρήκαμε τη λύση στέγασης του Φεστιβάλ Ολύμπου γιατί το αξίζει. Είναι ο θεσμός που συμβολίζει και εκφράζει τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Πιερίας. Εδώ μπροστά σας δεσμευόμαστε να βρούμε τους τρόπους συνεχούς υποστήριξής του. Προτείνω ως απαρχή της συνεργασίας την από κοινού έκθεση φωτογραφικού υλικού με τη διαχρονική διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου».

 6

    Σε ανάλογο ύφος και η τοποθέτηση του Βουλευτή Πιερίας Γιώργου Κωνσταντόπουλου που δήλωσε τη διαρκή συμπαράσταση του στις πρωτοβουλίες του ΟΡ.ΦΕ.Ο., αναφέροντας: «Θα είμαι αρωγός και δίπλα σε κάθε επίσκεψή σας στους φορείς της πολιτείας για στήριξη του έργου του Φεστιβάλ που τιμά και εκφράζει την Πιερία. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε την ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη και αναγνώριση του Φεστιβάλ Ολύμπου πέρα από τον Ελλαδικό ορίζοντα. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του θεσμού. Συγχαρητήρια για την εποικοδομητική συνεργασία Περιφέρειας – Φεστιβάλ Ολύμπου».

8