Ο κ. Θεοδωρίδης ζητά την άμεση μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη-Μονάδα τεχν νεφρού-2

Με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ζητά την άμεση μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας σε ανακαινισμένους χώρους του νέου κτιρίου.

Ο κ. Θεοδωρίδης στην επιστολή του, η οποία «έρχεται» σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Νοσοκομείο αναφέρει τις κακές συνθήκες νοσηλείας των νεφροπαθών και επισημαίνει ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι έτοιμες να αναλάβουν την επίβλεψη κατασκευής του έργου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοδωρίδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή ζητώ τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου σας για την αντιμετώπιση ενός επείγοντος θέματος που αφορά, καταρχήν την ασφαλή ιατρική νοσηλεία 72 νεφροπαθών, αλλά και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για την θεραπεία τους στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Έδεσσας.

Συγκεκριμένα, ενώ η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας κατασκεύασε και παρέδωσε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Έδεσσας από τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μετεγκατάστασης, σε ανακαινισμένους χώρους των πρώην εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου, όπως προβλέπονταν. Το γεγονός αυτό έχει σαν συνέπεια τη διαιώνιση της ταλαιπωρίας των νοσηλευόμενων στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού οι οποίοι εξυπηρετούνται σε χώρους που δεν καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και είναι ακατάλληλοι.

Είναι γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δείξει ενδιαφέρον για το θέμα, αλλά δυστυχώς παρατηρείται ολιγωρία. Ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τον περασμένο Απρίλιο υποσχέθηκε την εξασφάλιση χρηματοδότησης 500.000,00€ ενώ σε πρόσφατη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, υπήρξε δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΕΟΠΠΥ έναντι οφειλών προς το Νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και έτοιμη προμελέτη για τις εργασίες της μεταφοράς.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, είναι έτοιμες να αναλάβουν την επίβλεψη της κατασκευής του έργου (όπως κατάφεραν και έφεραν σε πέρας την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα), σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, μετά από σχετική απόφασή σας.

Με την πεποίθηση ότι θα δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς και θα τους εξασφαλίσετε τις απαραίτητες και κατάλληλες συνθήκες για την θεραπείας τους, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης»