Την Κυριακή 7-12-2014 στο πνευματικό κέντρο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας

ΣΥΡΙΖΑ_ΝΕ ΠΕΛΛΑΣ
Καταρχήν έγινε απολογισμός δράσης της προηγούμενης νομαρχιακής επιτροπής και ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση στην οποία ακούστηκαν προβληματισμοί, απόψεις και προτάσεις πολλών μελών της οργάνωσης.
Ακολούθησε εκλογική διαδικασία, μέσα από την οποία εκλέχθηκαν τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του νομού Πέλλας, τα οποία είναι τα εξής( κατά σειρά στις προτιμήσεις ψήφου):
1) Βόλτσης Σωκράτης 2) Γάγκλιου Πέτρος 3) Σηφάκης Γιάννης 4) Πέτκου Αναστάσιος 5) Σεμερτζίδου Άννα 6) Δημητριάδης Βασίλειος 7) Ζήνα Κατερίνα 8) Κελεσίδης Πάυλος 9) Αβραμίδης Γεώργιος 10) Τσιγκόγλου Εμμανουήλ 11) Πασχαλίδης Αθανάσιος 12)Σταυρίδου-Κερεμίδου Σοφία 13) Δουλγερίδου Μαριάννα
Για την Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή εκλέχτηκαν:
1) Σηφάκης Γιάννης 2) Χατζηγεωργίου Παυλίνα, οι οποίοι, μαζί με το συντονιστή της νομαρχιακής θα εκπροσωπούν το νομό στο παραπάνω όργανο.
Την Παρασκευή 11-12-2014 η νέα νομαρχιακή επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση, στην οποία εξέλεξε ως Συντονιστή τον κ. Γάγκλιου Πέτρο και ως Αναπληρωτή Συντονιστή τον κ.Σωκράτη Βόλτση.
Το πρώτο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής ήταν το επίπεδο εκλογικής ετοιμότητας του κόμματος σε επίπεδο νομού, αφού η γενική εκτίμηση είναι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Επίσης, τέθηκε σε άμεση προτεραιότητα η διαμόρφωση και παρουσίαση ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης σε επίπεδο νομού,για να αποτελέσει βασικό εργαλείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κλείνοντας η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή στέλνει ένα μήνυμα στο λαό της Πέλλας:
Καλούμε του πολίτες της Πέλλας, αλλά και ολόκληρης της χώρας να αξιοποιήσουν τις επερχόμενες εκλογές για να επανακτήσουν την αξιοπρέπεια τους, να απαλλαγούν από τους φόβους τους, να εμπιστευτούν τη δημοκρατική τους συνείδηση και τη μακρά παράδοση των αγώνων αυτού του τόπου που αποτελούν πηγή έμπνευσης και αγωνιστικότητας για όλους τους λαούς της Ευρώπης
Καλούμε τους πολίτες να στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα σε όλον τον κόσμο, όπως αρμόζει στην Ελλάδα και την τεράστια Ιστορία της. Ένα μήνυμα υπεράσπισης των αξιών της Δημοκρατίας.. Ένα μήνυμα αντίστασης στην νεοφιλελεύθερη αντίληψη που τοποθετεί την αγορά πάνω από τον άνθρωπο και την κοινωνία.

«Αυτή η ανωμαλία δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε σε δύσκολα για την Ελλάδα χρόνια, ο μεγάλος νομπελίστας ποιητής μας, Γιώργος Σεφέρης, και είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ.

 

http://www.origine.gr/video/video_1.html