Στην καθιερωμένη, εδώ και 14 χρόνια, εκδήλωση της αφής κόκκινων κεριών που σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), το διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

141201_o_Perifereiarchis_Ap_Tzitzikostas_stin_ekdilosi_gia_AIDS_photo_1
Με τη συμβολική αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, το διήμερο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, που διοργάνωσαν το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.
«Και φέτος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και το Σύλλογο Οροθετικών «Θετική Φωνή» για τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας σχετικά με το AIDS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου. Η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας για σημαντικά ζητήματα υγείας και ποιότητας ζωής αποτελούν βασική προτεραιότητα στην πολιτική μας, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Η σφαιρική πληροφόρηση, ήδη από τις πιο νεαρές ηλικίες, και η σωστή πρόληψη σώζουν ζωές και γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση συντονισμένων δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

141201_o_Perifereiarchis_Ap_Tzitzikostas_stin_ekdilosi_gia_AIDS_photo_2
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνδιοργανωτές και όλους όσους συμμετείχαν και στις φετινές μας δράσεις και να ευχηθώ κάθε χρόνο να μειώνονται τα κρούσματα της ασθένειας και να αυξάνεται ο βαθμός ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με το AIDS» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,
Στο πλαίσιο των δράσεων, στις οποίες συμμετείχαν ενεργά φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets. Η εκδήλωση της αφής των κεριών πλαισιώθηκε από χορευτικές παραστάσεις των σχολών χορού “Line of Dance”, “Danza Fuerte” και του Προγράμματος Τζαζ του Τμήματος Γυμναζομένων ΧΑΝΘ καθώς και από μουσική συνοδεία με πιάνο από την παιδική χορωδία «Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα» .
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ. Ιωάννα Τζάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Φάνης Παπάς, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος στον τομέα της Δημόσιας Υγείας για τη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Χριστίνα Κελεσίδου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα της Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας για τη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γιώργος Ασπασίδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, εκπρόσωποι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Οροθετικών «Θετική Φωνή» και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.