Σύγκλιση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και Ημερίδα για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και τον αποχιονισμό

ANTI-620x320

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να παραβρεθούν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και Ημερίδα με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και τον αποχιονισμό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.30μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (5ος όροφος) στην Έδεσσα.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει συνοπτικά εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των αρμόδιων στελεχών της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και κατάλληλη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων. Επίσης, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων θα παρουσιάσουν το Σχέδιο αποχιονισμού για την περίοδο 2014-15.

Οι φορείς με αρμοδιότητα στην κατασκευή, συντήρηση, αστυνόμευση και καθαρισμό υδατορεμάτων ευθύνης τους που προσκαλούνται να συμμετέχουν στην συνάντηση, παρακαλούνται να προετοιμαστούν για την πραγματοποίηση μίας συζήτησης ανταλλαγής εμπειριών και εντοπισμού ζητημάτων για διευθέτηση, καθώς και κρίσιμων σημείων (περιπτώσεις διαφορετικών ερμηνειών επί αρμοδιοτήτων ρεμάτων, καταγραφή επικίνδυνων σημείων στα υδατορέματα, ιρλανδικές διαβάσεις, κ.λπ.).