Ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας – Πέλλας συζήτησαν για το σημαντικός ρόλο του Ινστιτούτου στην αναδιάρθρωση της Αγροτικής Οικονομίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αποστόλου Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Παραλίμνης σχετικά με τις προετοιμασίες για τη νέα περίοδο λειτουργίας του Ινστιτούτου μετά την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη να καταστεί το Ινστιτούτο ένα σύγχρονο Κέντρο Ζωοτεχνικής Έρευνας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Αντιπεριφερειάρχες
Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και
ο Διευθυντής του Κέντρου κ. Βλαδίμηρος Θρασυβούλου.
Ο Διευθυντής του Κέντρου παρουσίασε τις δραστηριότητες του ερευνητικού Ινστιτούτου σχετικά με τη βελτίωση φυλών εκτρεφομένων ζώων και τη σημαντική δραστηριότητα της ζωοτεχνίας που αναπτύσεται εκεί.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας θεωρούν σημαντική τη λειτουργία του Ινστιτούτου στα πλαίσια των σχεδιασμών για την αναδιάρθρωση της Αγροτικής Οικονομίας.

Στην προοπτική οργάνωσης του Πάρκου παραγωγής διατροφικών προϊόντων γεωργίας και κτηνοτροφίας Ημαθίας – Πέλλας, το Ινστιτούτο Παραλίμνης Γιαννιτσών θα αποτελέσει στρατηγικό μηχανισμό στήριξης της αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας της Αγροτικής Οικονομίας, δεδομένου και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του κέντρου προς τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της Χώρας.

Εν’ όψει του στρατηγικού σχεδιασμού 2014 – 2020, το πάρκο αγροτικών δραστηριοτήτων Ημαθίας – Πέλλας θα αποτελέσει πεδίο ολοκληρωμένων χρηματοδοτικών παρεμβάσεων για ασφαλή και ανταγωνιστικά διατροφικά προϊόντα τόσο για την εσωτερική όσο και για την διεθνή αγορά.