Ο κ. Θεοδωρίδης συνάντησε τα μέλη του «Ορίζοντα» που πραγματοποίησαν πορεία στο Διοικητήριο

100_6070

Σήμερα, (03/12) ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των ατόμων με αναπηρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με την Πρόεδρο κα. Κικίδου Γεωργία και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Ορίζοντας» στον τερματισμό της πορείας τους στο Διοικητήριο.

Είναι μια δράση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το Κέντρο με σκοπό τη διαμαρτυρία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους. Ο κ. Θεοδωρίδης έλαβε το ψήφισμα από την Πρόεδρο του Κέντρου και δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αναγνωρίζει και στηρίζει τα δικαιώματά τους και προσπαθεί με τα μέσα που διαθέτει να διευκολύνει και να επιταχύνει την επίλυση των προβλημάτων τους.

100_6075

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε: «Οι περιορισμοί που νιώθουν πολλές φορές τα άτομα με αναπηρία προέρχονται από την αδυναμία της κοινωνίας να τους προσφέρει ίσες ευκαιρίες και ικανοποιητική ποιότητα ζωής. Ομολογουμένως, τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Πολιτεία έχει κάνει σημαντικά βήματα στη δημιουργία των υποδομών εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία, το θεσμικό πλαίσιο διευκόλυνσης της πρόσβασης στις κοινωνικές υποδομές και δημόσια αγαθά. Είναι ικανοποιητικό το έργο που έχει γίνει όμως χρειάζονται κι άλλες ενέργειες και πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης η οποία έχει πλήξει τους ανθρώπους αυτούς περισσότερο».