Προς πλήρη και άμεση αποκατάσταση βαίνουν τα προβλήματα που ανέκυψαν στο δρόμο μεταξύ Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα – Καϊμακτσαλάν.

Mt-Voras-Kaimaktsalan
Τα προβλήματα αφορούν τη δυσχερή διέλευση λόγω κατολισθήσεων, την ανάγκη βελτίωσης του ασφαλτικού τάπητα και της οδικής σήμανσης, καθώς και τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου κατά την φετινή χειμερινή περίοδο.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών Αβραάμ Γούναρη. Ο κ. Γούναρης τον πληροφόρησε ότι ήδη, με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, έχει εισηγηθεί να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκταμιευθεί ποσόν 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ που, σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας, απαιτούνται για την εκτέλεση των παρακάτω εργασιών: Απομάκρυνση των βράχων και χωμάτων της κατολίσθησης, επιδιόρθωση της ασφάλτου, διαγράμμιση και σήμανσή της, καθώς και κοπή φυτών και κλαδιών σε παρυφές της οδού που εμποδίζουν την πρόσβαση και την ορατότητα.
Εν συνεχεία, ο Γιώργος Καρασμάνης επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι προχωρεί άμεσα στην έγκριση του αναγκαίου ποσού των 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.
Κατόπιν αυτού, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την τάχιστη επίλυση των προβλημάτων του οδικού δικτύου, προκειμένου να συνεχιστεί η ευχερής προσέλευση των επισκεπτών και η απρόσκοπτη λειτουργία του χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο διασφαλίζει θέσεις εργασίας και αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων, τόσο δημοσίων όσο και για την ευρύτερη περιοχή ειδικότερα.