kataigida-akraia-kairika-fainomena-aftodioikisi-620x320

Επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός, από το βράδυ της Κυριακής στα νοτιοδυτικά και από Δευτέρα στην ανατολική και νότια χώρα.

Το βράδυ της Κυριακής αναμένονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Νότια Πελοπόννησο, οι οποίες στη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τη Δευτέρα, τα έντονα φαινόμενα, τα οποία πρόσκαιρα θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους, θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική προβλέπονται την Κυριακή λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με ανέμους μεταβλητούς έως 4 Μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, το βράδυ τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ τοπικές βροχές και τη νύχτα στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ στα νότια 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν και οι άνεμοι θα πνέουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές με βελτίωση από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 οι οποίοι από το απόγευμα θα ενισχυθούν και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε πτώση κυρίως στα βόρεια.